PROTEST: Funcționarii publici au ieșit în stradă!

PROTEST: Funcționarii publici au ieșit în stradă! Sindicaliștii cer salarii mai mari, dar și aplicarea legii unitare a salarizării.

Peste 200 de angajați din administrația publică locală din peste 10 județe au fost astăzi în fața Ministerului Muncii. Aceștia cer salarii mai mari, dar și aplicarea legii unitare a salarizării. Totodată, reprezentanții Federaţiei Pro Administraţie din România amenință cu proteste mult mai ample dacă nu vor fi înțeleși: "Astăzi suntem la această pichetare ca un semnal de alarmă pentru ce va urma. Dacă nu vom fi înteleşi acum cu memoriile pe care le depunem, acţiunile de protest vor lua amploare. Cu siguranţă, pentru că salarizarea sistemului ubitar la ora actuală din România nu e unitară. E haotică. Toată lumea spune că nu sunt bani. Nu e adevărat. Domniile lor spun că 40 de miliarde anual se scurg pe sub masă. Bani negri. Pai unde ar fi? Numai 10 la sută să economisească, nu le cerem mai mult", a declarat Liviu Pop, prim vicepreşedintele Federaţiei Pro Administraţie.

CITEȘTE ȘI ... BREAKING NEWS! Blaga sub control judiciar! Demisionează din PNL


Conform sindicaliștilor sunt primării în comune din țară unde mai sunt doar trei angajați: „Din cauza salarizarii minime pe economie, oamenii nu sunt atraşi, au răspunderi foarte mari. Raspund în faţa Curţii de Conturi, în faţa DNA şi preferă să meargă pe un salariu puţin mai mare ca vânzător", a precizat un alt sindicalist.

Sursa: Mediafax.ro