Propunere PSD: Testarea rapidă a copiilor și a profesorilor!

Social democrații sunt de părere că protocolul de închidere generalizată a școlilor, aplicat de Guvernul Orban, este o aberație și afectează grav educația copiilor, le amputează viitorul, fără niciun efect notabil asupra pandemiei. Tot aceștia spun că numărul infectărilor continuă să crească accelerat, fără nicio legătură cu școlile, după cum recunoaște chiar și mininstrul de resort.

Soluția corectă este cea propusă repetat de PSD: Testarea rapidă a copiilor și a profesorilor acolo unde există suspiciuni sau contaminați, izolarea celor pozitivi, continuarea normală a activității pentru cei sănătoși.

”Închiderea școlilor și obligarea elevilor sănătoși să participe la cursuri online este profund nocivă:
- încalcă dreptul la educație al celor care nu au acces la acest tip de cursuri – în România sunt peste 2000 de școli fără internet și peste 800.000 de elevi nu au acces la un dispozitiv conectat la internet
- afectează dezvoltarea copiilor și mai ales a celor din zonele sărace, unde școala reprezintă și o sursă de hrană, potrivit UNICEF.
- În Franța, Italia, Germania, Irlanda, în pofida restricțiilor dure impuse ca urmare a extinderii epidemiei, unitățile de învățământ continuă să fie deschise.
- România este una dintre puținele țări din Europa care închide școlile!”