Proiectul pasarelei din Tudor Vladimirescu - blocat într-un spaţiu verde

Proiectul unui mall în zona Tudor Vladimirescu, dezvoltat de societatea Prime Kapital, s-a blocat acum într-un spaţiu verde - după cum a explicat viceprimarul Sorin Apostoliceanu.

„Unde ar trebui să fie piciorul pasarelei care trece peste calea ferată este şi un loc de joacă, şi un spaţiu verde. Pentru orice metru pătrat din spaţiul verde căruia i se dă altă destinaţie trebuie să se dea aprobare prin Consiliul Local, ca să i se dea utilitate publică. Acum este destul de complicat, deoarece trebuie să îl scoatem din registrul spaţiilor verzi ca să îl concesionăm unui privat. Că ne dorim cu toţii este foarte clar, deoarece întreaga comunitate va avea de câştigat. Acolo sunt doi agenţi economici (n.r. Metabet CF şi Omnium Distribution) care poluează şi care vor fi mutaţi în afara oraşului. Pentru noi este un plus din toate punctele de vedere, pentru că vom avea pasarelă, sa va crea o grămadă de locuri de muncă în plus şi scoatem poluarea în afara municipiului. Garantez că anul acesta se va parcurge toată procedura şi se va face licitaţia pentru concesiune la care sperăm să nu vină cineva să le pună piedici artificiale investitorilor anunţaţi.”, a declarat vicele Apostoliceanu.

Însă, cum tot domnia sa a punctat, nu este singura problemă: „Nu mai avem nici arhitect-şef şi nu are cine să semneze.” Este de reţinut că, pentru spaţiul verde ce va fi distrus în vederea construirii pasarelei, se va amenaja o altă zonă de verdeaţă, în aceeaşi suprafaţă, de către investitor. 

 

 

Preluare Săptămânalul Ancheta