Proiectul Molivișu - deblocat! Doi ani de birocrație rezolvați în patru luni de pandemie!

De aproape doi ani,  proiectul pârtiei Molivișu se împotmolise la centru, în tot felul de avize și controverse birocratice. 
Conducerea PSD a Consiliului Județean Argeș nu a reușit să deblocheze situația și să treacă la realizarea concretă a proiectului  nici măcar sub propria guvernare.

Paradoxal, acest lucru s-a produs în două circumstanțe atipice: sub guvern PNL și... în plină pandemie. 

Mai este nevoie doar de o hotărâre de guvern!

Practic, pentru scoaterea din circuitul forestier a suprafeței de 3,4 ha era nevoie de un aviz de la Ministerul Turismului. 
De ce nu era acordat acest aviz v-am povestit în detaliu într-un număr anterior, absurdul situației frizând orice logică. 

Poate tocmai de aceea Maria Dinu, administratorul județului Argeș, și Cătălin Șovar, șeful Serviciului Monitorizare Lucrări Publice și Guvernanță Corporativă, cel care a făcut potecă la centru pentru deblocarea proiectului, ajunseseră la concluzia că Argeșul era sabotat în mod deliberat, în favoarea dezvoltării turismului în alte județe.

Întâmplarea a făcut ca, fix în buza declanșării pandemiei, Simona Brătulescu, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, să fie detașată la Cancelaria premierului Ludovic Orban, pe postul de secretar de stat. 

Din această poziție, în toată această perioadă, forțând în permanență o agendă confiscată de Covid-19, a reușit să determine autoritățile să elibereze această autorizație.  

„Am reușit să obținem avizul tehnic de la Ministerul Turismului. Mai avem de dat o hotărâre de guvern pentru scoaterea din domeniul forestier a celor 3,4 ha de teren pe care se va construi pârtia, apoi proiectul poate fi scos la licitație. Pârtia de schi și toate obiectivele în care Consiliul Județean a investit în acest mandat pot reporni al doilea motor economic al Argeșului. Molivișu a fost proiectul de care m-am ocupat de când am venit la CJ, alături de colegii mei. Nu a mai contat culoarea politică, pentru că toate partidele s-au aliniat în spatele acestui proiect. Țin să menționez că lucrurile acestea nu se puteau realiza fără sprijinul premierului Ludovic  Orban și al secretarului de stat din Ministerul Turismului, Răzvan Pîrjol, dar și cu ajutorul colegilor din CJ Argeș.”, ne-a declarat Simona Brătulescu.  

 

Sursa: Săptămânalul Ancheta