Proiecte de dezvoltare locală în premieră la Topoloveni

Edilul oraşului Topoloveni, Gheorghiţă Boţârcă, se adresează din nou locuitorilor urbei şi le vorbeşte despre planurile de viitor, menţionând cele mai importante proiecte ce vor fi puse în operă, pentru a desăvârşi dezvoltarea durabilă a comunităţii, dar nu uită să puncteze elementele ce marchează evoluţia localităţii. În cele ce urmează, regăsiţi scrisoarea deschisă a primarului Gheorghiţă Boţârcă adresată concitadinilor săi: 


„Avem la dispoziție alegerea unei echipe manageriale pentru următorii 4 ani. Invitația mea este: la vot! Convingerea mea este că vom veni la vot. Siguranța mea este că nu ne lăsăm păcăliți de dulcegării ieftine fără un suport logic și legal. Este ca acela ce dă câțiva bănuți unui sărac și din asta vrea să arate că fapta lui răstoarnă pământul și adunăm în acest chip laudele oamenilor. M-am luat cu vorba și am uitat de sărac, că el are nevoie iar de câțiva bani. Cam asta este campania noastră! Cu câțiva guralivi care nu acceptă că și administrația este meserie și pentru asta trebuie să înveți să muncești și să nu ai impresia că ai devenit folositor povestind și uitând de comportamentul tău social. De aceea, îndemnul meu este să ne cerem socoteală de cele săvârșite. Nu este nici vina dumneavoastră, a tinerilor, care nu știți și nici nu aveți de unde să știți, nici a noastră care ne-am lăsat fugăriți de timp și nu v-am povestit multe. De aceea dau timpul înapoi și călătorim pe Calea București de la intersecția str. Ion Mihalache la str. Vițichești, pe vechea șosea cu două benzi de piatră cubică modernizată în perioada 1990-1992 la patru benzi astăzi. Gârla Cârcinov era traversată de podul pe DN 7 și podețul de la Căminul Țigănești, acum avem 5 poduri noi: la Carolina, Inuri, Cocioceanu, str. Fântânii, și puntea pietonală de la Grădiniță, plus reparația capitală a podului pe DN 7, la care trebuie să precizăm și ieșirea la autostrada cu podul peste Argeș. Am să mă opresc din această scurtă incursiune în Complexul Multifuncțional, început în 1992, care reunește Catedrala, Casa de Cultură, Parchetul, Judecătoria, Biblioteca, Consorțiul Zonal și GAL Drumul Carelor.

 


 Proiecte deja aprobate pentru care este asigurată finanţarea


Dar cum pe noi ne interesează viitorul, împreună vrem să prezentăm următoarele proiecte fără a relua obiectivele din scrisorile anterioare. Deschid agenda de dezvoltare durabilă a orașului nostru cu proiecte care sunt deja aprobate și am asigurată  finanțarea:
1.    DN 7 – str. Calea București de la limita cu localitatea Leordeni prin Centru și până la Vițichești: #piste de biciclete; # trotuare; # stații de încărcare electrice; # amenajare căi pietonale parc; # piațetă centrală; reamenajarea zonelor de parc din oraș (lucrări cu granit).

2.    DJ 703 – str. Ion Mihalache – Țigănești: piste de biciclete; # trotuare; # stații de încărcare electrică (lucrări cu granit); # puncte de bike sharing.
    
3.    Iluminat public – oraș Topoloveni – modernizare cu corpuri de iluminat tip led
    Telegestiune
    Cabluri prin canalizație subterană pentru telefonie, televiziune, rețele electrice și internet. 
4.    Reabilitare (asfaltare) str. Livezilor, Cpt. Sachelarie Visarion.
5.    Construcție 97 de apartamente la fostul Târg.
6.    Amenajare pod peste canal.
7.    Extindere rețea de gaze naturale în cartierele Crintești, Goronești, Boțârcani, Inuri, precum și alte străzi.
8.    Rețea de apă, canalizare Dealul cu Vii, str. Nicolae Ionescu și toate străduțele unde nu s-au realizat în prima etapă.
9.    Asfaltarea străzilor unde se vor face intervențiile de apă și canalizare.
10.    Construcția Liceului Tehnologic pe str. Blocurilor (fostul Tigris)
11.    Inelul de centură – autostradă- DN 7- str. Nicolae Ionescu - Maximilian Popovici – Fântânii – DN 7.
12.    50 de apartamente ANL – amplasament fosta centrală termică 3.
13.    137 de apartamente punctul Verzea.
14.    Anvelopare blocuri P27, P28 a, P38, P40, P56, precum și pentru celelalte blocuri, pentru care urmează să se depună proiectul. 
15.    Urmărire execuție complex sportiv (stadion), în programul CNI.
16.    Anvelopare, modernizare Centru de Servicii Integrate (fosta Bancă).
17.    Echipare, dotare, punere în funcțiune Creșă.
18.    Diminuarea poluării orașului, încurajarea tranziției spre energii regenerabile.
19.    Facilitarea elaborării și accesului la spații verzi.
20.    Crearea de oportunități egale pentru toți cetățenii.
21.    Asigurarea condițiilor de siguranță în circulație.
22.    Stimularea, promovarea și dezvoltarea activităților specifice zonei – acordarea de facilități și scutiri fiscale.

Toate proiectele prezintă și reprezintă crearea de condiții care să finalizeze dezvoltarea locală.
Dezvoltarea prin strategia locală dovedește colaborarea într-un proces amplu a tuturor actorilor locali din sectorul public, mediul de afaceri și sectorul nonguvernamental, care colaborează pentru a crea condiții mai bune de creștere economică și pentru a genera noi locuri de muncă. Am realizat în felul acesta o cultură antreprenorială dinamică, creatoare de resurse materiale pentru comunitate și mediul de afaceri cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții colectivității locale.”