Proiect pentru Poiana Lacului - Hidranți montați pe stradă

Proiect important pentru situațiile de urgență apărute în localitatea Poiana Lacului. Administrația locală dorește montarea unor hidranți exteriori care are ca punst de plecare satul Galcesti, zona Biserica Lăzărești- Cătunași.

Traseul urmează drumul comunal DC 161 până la intersecția cu DJ 703 A. În zona Primăriei Poiana Lacului, traseul îl subtraversează până la intersecția cu DN 67 B, de unde înaintează până la limita cu satul Paduroiu Deal, zona ”Castel Apa”, unde este punctul final al rețelei de alimentare hidranți.
Rețeaua cuprinde două cămine de vane, care va avea rol de camin apometru și de aerisire.

În prezent, zona propusă nu beneficiază de resurse proprii de apă și în consecință nici de hidranți. Sistemul actual de alimentare cu apă al comunei este de tip ramificat și se întinde pe o lungime de circa 75 km și o disferență de nivel de 100 m.

Dezvoltarea unui astfel de priect  va avea un impact pozitiv asupra siguranței locuitorilor. Necesitatea intervenției de înființare rețea apă pentru montarea hidranților  în satul Poiana Lacului a devenit necesară pentru asigurarea permanentă a apei pentru stingerea incendiilor.