Programul de guvernare al PNL anunță investiții masive în Argeș

Argeșul ocupă un loc extrem de important în programul de guvernare al PNL. Capitolul infrastructură, cel care are darul de a susține proiectul de dezvoltare a României, conține o lungă serie de proiecte care se derulează în județ: construcție și reabilitare de autostrăzi și drumuri, extinderea și refacerea rețelelor de utilități sau dezvoltarea sistemului de irigații. 


Așa cum era normal, pentru guvernarea PNL una dintre priorități este autostrada Sibiu-Pitești. Construcția celor 5 secțiuni ale proiectului va fi accelerată și atent monitorizată, obiectivul fiind respectarea termenelor de execuție. Pentru tot proiectul a fost asigurată o finanțare nerambursabilă de 13,7 miliarde de lei, fără TVA, aprobată deja de Comisia Europeană. Guvernul Orban a dovedit că există o viziune clară cu privire la modul în care trebuie să arate infrastructura rutieră, iar aici nu sunt doar vorbe, ci fapte care vorbesc de la sine. Ca dovadă vine şi pregătirea proiectului de legătură cu DN7C: Curtea de Argeș – A1 (secțiunea 5 Sibiu-Pitești) – Râmnicu Vâlcea. În plus, în programul de rezilienţă este prinsă şi o  legătură Piteşti – Mioveni, pentru a se accesa rapid autostrada spre Sibiu. Un impact uriaș urmează să îl aibă și construcția celor 121 de kilometri ai drumului expres Craiova–Pitești, pentru care este prevăzută o finanțare de 3,2 miliarde de lei. Proiectele de infrastructură rutieră în Argeș nu se opresc aici, în programul de guvernare fiind prevăzută și lansarea proiectului variantei ocolitoare a Piteştiului, Centura de Vest.
În ceea ce privește sectorul feroviar, este anunțată - cu o investiție de 1,7 miliarde de lei - implementarea programelor QuikWins pe 1001 kilometri de cale ferată, printre secțiunile care vor beneficia de investiție fiind și București-Pitești. 


„În trecut am pierdut foarte multe proiecte în industria auto din cauza lipsei infrastructurii. Fără legături rapide către pieţele de desfacere ale autovehiculelor şi pieselor produse în România, nu vom reuşi să rămânem competitivi. Mai avem mult de lucru, dar avem oportunitatea de a păstra o continuitate reală a unui guvern care a demonstrat că vrea şi că se poate.”, Adrian Sandu, candidat PNL la Camera Deputaţilor. 

 


 Spitale noi şi dotarea celor existente pentru a creşte accesul la servicii medicale de calitate


Sistemul de sănătate va beneficia de o reformă totală. Din 2021 către acest segment se va repartiza 6% din PIB, căruia i se vor adăuga alte miliarde de euro din fonduri europene. Sunt deja alocaţi bani pentru 3 spitale regionale noi, ceea ce arată că nu sunt doar planuri pe hârtie, ci investiţii concrete. 

 

„Este cel mai clar sistem de dezvoltare al sistemului medical. Noi punem pacientul în prim-plan şi ne dorim să creştem accesul la serviciile medicale. În noul program, guvernul are un plan de investiții de peste 6 miliarde de euro pentru spitale noi și dotări ale structurilor existente. Este păcat ca Argeşul şi Piteştiul să nu beneficieze de aceşti bani cu care nu se va mai întâlni vreodată”, Tiberiu Irimia, candidat PNL la Senat.

 

 

 O bună parte din reţeaua de irigaţii va fi refăcută


Atât cu investiții de la bugetul de stat, cât și cu fonduri europene, se vor extinde sau reface rețelele de utilități din județ. O atenție deosebită va fi acordată apelor uzate, fonduri importante din Mecanismul de Redresare și Reziliență, prin care României îi sunt alocate aproximativ 30,5 miliarde de euro, fiind îndreptate în această direcție. Tot cu ajutorul banilor europeni se va reface o bună parte din rețeaua de irigații din Argeș.

 

„Fără efortul nostru, aceste 80 miliarde de euro nu înseamnă nimic. Depinde de noi să îi atragem. Trebuie să realizăm proiecte şi să lucrăm în parteneriat public-privat pentru atragerea lor, în care să ne implicăm toţi, de la administraţie, la universităţi şi mediul de afaceri.”, Cătălin Ducu, candidat PNL la Camera Deputaţilor.

 

 

 80 de miliarde de euro - de departe cel mai mare pachet de fonduri europene destinat dezvoltării României.


Programul de guvernare al PNL pune accent pe dezvoltarea României. Drumul către atingerea acestui obiectiv se va vedea în creșterea spectaculoasă a nivelului de trai și se va simți într-un sistem de sănătate performant. 


Astfel, programul de guvernare prevede că România va realiza cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană în următorii 4 ani, cu un avans de peste 6% în 2024, PIB-ul țării urmând să ajungă la 1.500 de miliarde de lei. Vor fi create 560.000 de noi locuri de muncă, în timp ce salariul mediu net urmează să ajungă în 2024 la 1.000 de euro. Și punctul de pensie va crește, urmând ca pensia medie să ajungă la 2.000 de lei în 2024. Toate acestea vor simți în puterea de cumpărare a românilor, care va crește cu 30%. Un rol important în atingerea acestor ținte îl reprezintă programele de stimulare a mediului economic. Companiile vor putea accesa o serie de programe care să le ajute să treacă mai ușor prin criza provocată de pandemie și care, apoi, să le permită o creștere accelerată. Astfel, va fi continuată acordarea de garanții de stat pentru credite cu dobândă subvenționată prin IMM Invest și Eximbank (30 mld. lei) și asigurarea accesului la finanțare și lichidități pentru companii prin IMM Leasing și IMM Factor (5 mld. lei). De asemenea, vor fi  lansate noi produse de garantare pentru IMM-uri precum Agro-Invest, Cardul „I.C. Brătianu”, Venture IMM sau Capital IMM și vor apărea noi scheme de ajutor de stat. Toate acestea vor fi susținute prin investiții masive, programul de guvernare al PNL bazându-se pe absorbția celor peste 80 de miliarde de euro care vin de la Uniunea Europeană, de departe cel mai mare pachet de fonduri europene destinat dezvoltării României.” - Gelu Tofan, candidat PNL la Camera Deputaţilor. 

 

Realizat de SC MB Agency Complete SRL, la comanda Partidul National Liberal - Filiala  Arges, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200025