2017: Programul de Internship organizat de Guvern continuă!

Guvernul a anunțat, zilele trecute, printr-un comunicat de presă, că și în această vară se va derula programul de Internship, ce are ca obiectiv implicarea tinerilor performanți în activitățile Guvernului, pentru dobândirea experienței și cunoștințelor practice.
Este al cincilea an consecutiv în care tinerii selectaţi vor avea ocazia să urmeze, timp de două luni, stagiile de practică organizate la Palatul Victoria, în ministere și în celelalte instituții participante la program.

CITEȘTE ȘI ... 1 milion de euro pentru un nou drum care va lega Moşoaia de Piteşti


Și de această dată, participanţii vor fi plătiţi printr-o bursă lunară acoperită din bugetul Secretariatului General al Guvernului.
Concret, stagiile de practică vor fi organizate la Palatul Victoria, în ministere și în celelalte instituții participante la program, din 17 iulie şi până în 18 septembrie.
În 2016, spre exemplu, tinerii implicaţi în program au primit câte 1.000 de lei la finalul fiecăreia dintre cele două luni ale stagiului, suma fiind alocată pe baza prezenței și implicării active în cadrul programului.
Cerințe pentru înscriere:

  • să fie cetăţeni români;
  • să aibă vârsta maximă de 25 de ani;
  • să aibă calitatea de studenţi/tineri absolvenţi ai unei universităţi din România sau din străinătate;
  • să stăpânească cel puţin o limbă străină de circulație internațională (engleză, franceză, spaniolă, italiană, germană etc.);
  • să dețină cunoștințe minime din zona tehnologiei informației, preponderent fiind necesare cunoștințe pentru utilizarea pachetului de programe Microsoft Office;
  • să nu fi participat la ediţiile anterioare ale programului