Prognoza meteo pentru o săptămână! Ce anunță meteorologii

Prognoza meteo pentru această săptămână anunță temperaturi în scădere și averse torențiale, însoțite de descărcări electrice și grindină.

Vremea 8 - 14 iulie 2019

Se prognozează ploi locale cu caracter de aversă, dar şi torenţial, însoţite de descărcări electrice şi intensificări temporare ale vântului, izolat cu aspect de vijelie, în majoritatea regiunilor. Totodată, izolat, vor fi condiţii de producere a grindinei, iar cantităţile de apă pot fi mai însemnate.

Meteo 8 - 14 iulie 2019. ANM anunță valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări, dar mai ales în nord-estul teritoriului. Săptămâna viitoare se vor înregistra cantități de precipitații peste norma acestei perioade în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice, estice și sud-estice, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali.

Vremea pe regiuni 8 - 14 iulie
BANAT: Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala cu precădere după data de 9 iulie, iar în restul intervalului doar pe arii restrânse vor fi averse.

CRIŞANA: Temporar vor fi manifestări ale instabilității atmosferice, mai frecvente și pe arii mai extinse în intervalul 9 – 13 iulie.

TRANSILVANIA: Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala cu precădere între 3 și 5 iulie și, din nou, în intervalul 9-14 iulie.

MARAMUREŞ: Temperaturile minime vor avea o evoluție relativ asemănătoare, cele mai ridicate medii vor fi în primele dimineți, când nu vor coborî sub 17 grade, iar cele mai scăzute se vor înregistra până pe 14 iulie, când se vor atinge 13...14 grade.

MOLDOVA: Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare după 9 iulie.

DOBROGEA: Regimul termic se va menține constant și va fi caracterizat printr-o valoare medie a temperaturilor diurne de aproximativ 28 de grade, în timp ce minimele nocturne se vor situa în jurul a 19 grade.

MUNTENIA: Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată după data de 10 iulie.

OLTENIA: Vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, pe arii mai extinse în zilele10 și 13 iulie.

LA MUNTE: Temperaturile diurne vor marca o scădere și, între 8 și 14 iulie, se vor situa în mod constant în jurul unei valori de 18 grade.