Prognoza meteo. Cum va fi vremea în weekend!

Denumirea populară de Brumar nu s-a justificat în primele două săptămâni ale acestei luni, iar fenomenul nu va crea probleme nici în acest weekend. Din contră, vremea va deveni chiar mai frumoasă şi mai caldă decât a fost în ultimele zile, în mare parte a ţării.

Şi, dacă de brumă încă nu putem vorbi, ceaţa va rămâne în continuare fenomenul meteo de interes pentru zonele joase de relief, mai ales din sudul şi din nord-vestul ţării. Aceasta va diminua semnificativ vizibilitatea mai ales după apusul soarelui şi se va menţine, pe alocuri, şi după răsărit. În schimb, la amiază, temperaturile în creştere din aceste zile o vor risipi.

În schimb, dealurile şi munţii se vor afla permanent deasupra „mării de nori” aşa că acolo vremea se va încălzi rapid.

 

 

Temperaturi ridicate, în mare parte a ţării


În mod normal, acum la jumătatea lunii noiembrie, temperaturile ar trebui să fie cuprinse ziua între 5°C în depresiuni şi 12°C în vestul şi în sud-vestul ţării, iar noaptea, între aproximativ -3°C în depresiuni şi 6°C în regiunile vestice.

Ei bine, în acest weekend vor fi maxime de peste 10°C în cea mai mare parte a ţării. Cele mai ridicate valori, de 13°C...14°C vor fi la deal şi în sud-estul ţării, inclusiv în Bucureşti.

Interesant este, din nou, ce se întâmplă în staţiunile de la munte.

 


Vremea sâmbătă, 14 noiembrie, la munte

 

- 6°C la Rânca – cer senin

- 6°C în Poiana Braşov – vreme însorită

- 8°C la Stâna de Vale – soare printre nori

- 0°C la Ceahlău Toaca – vreme însorită

 

 


Vremea duminică, 15 noiembrie, la munte


- 6°C la Rânca – vreme însorită

- 7°C în Poiana Braşov – vreme însorită

- 10°C la Stâna de Vale – vreme însorită

- 7°C în Straja – vreme însorită

- 5°C la Sinaia Cota 1500 m – cer senin

- 1°C la Ceahlău Toaca – soare printre nori

Iar cei care vor să rămână şi luni la munte, nu vor regreta pentru că temperaturile vor mai creşte cu un grad, poate două.

 


Cât mai durează vremea blândă, de toamnă?


Temperaturile vor continua să fie plăcute până la mijlocul săptămânii viitoare, cu toate că, de luni seara un val de ploi slabe va traversa ţara de la vest la est, iar la munte va fulgui. Apoi, în a doua parte a săptămânii, anticiclonul aflat acum în extremitatea de est a continentului se va extinde din ce în ce mai mult către zona ţării noastre şi va determina o răcire semnificativa a vremii.

În concluzie, profitaţi de acest weekend, pentru că următorul va fi cu siguranţă mai rece, aşa cum este normal în luna lui Brumar.


Sursa: observatornews.ro