Prognoza meteo, azi, 27 februarie 2021. Vremea se va răci în cea mai mare parte a ţării

Vremea se va răci în cea mai mare parte a țării, chiar accentuat în nord-est, unde valorile termice diurne se vor apropia de mediile multianuale, dar în rest va fi în continuare cald pentru această dată. 

Astfel, temperaturile maxime vor fi de la 4 - 5 grade în jumătatea de nord a Moldovei, până la 15 -17 grade în Oltenia și vestul Munteniei, iar cele minime se vor situa între -4 și 4 grade. 

Înnorările vor fi mai persistente în centrul și nord-estul teritoriului, unde pe arii relativ extinse va ploua, iar mai ales în cursul nopții vor fi posibile și precipitații mixte. În vestul și nord-vestul teritoriului vor fi înnorări, mai ales în timpul zilei, dar numai izolat vor fi condiții pentru ploi slabe.

În sud, ziua va începe cu cer variabil și local ceață, apoi, în special spre seară și la începutul nopții, înnorările se vor accentua și vor fi averse locale, posibil însoțite de descărcări electrice. 

La munte, îndeosebi în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. 

Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, în general cu viteze de 45 - 55 km/h, iar în zona montană înaltă, îndeosebi din Carpații Meridionali, rafalele vor depăși 80 - 90 km/h, spulberând zăpada.

În București, vremea se va menține caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi spre seară și la începutul nopții, când se vor semnala averse slabe, iar vântul va prezenta unele intensificări. Temperatura maximă, mai scăzută decât în ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade. Dimineața va mai fi ceață.

Sursa: stirimeteo.com