Prognoza meteo azi, 24 iunie 2020. Anunțul meteorologilor

Pentru data de 24 iunie prognoza meteo nu este una prea plăcută. Ploile își fac în continuare apariția, iar vremea rămâne instabilă în mare parte a țării. 

De astfel, nu dispare nici posibilitatea de apariție a grindinei și a vijeliilor.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 24 iunie, ora 10:00 – 25 iunie, ora 03:00

Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată

În zonele montane, în Moldova, Dobrogea și local în Muntenia și Transilvania, vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină, îndeosebi în regiunile estice și sud-estice.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 24 iunie, ora 10:00 – 25 iunie, ora 10:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, îndeosebi în estul, sud-estul, nordul și centrul țării, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Pompierii recomandă populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. 

De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, se face apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

În situația manifestării vântului puternic, se recomandă cetățenilor să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.