Prognoza meteo anunţă zi de iarnă veritabilă

Joi, vremea va fi deosebit de rece în regiunile extracarpatice, iar în restul ţării valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale în ultima decadă a lunii noiembrie. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între -3... -2 grade în jumătatea de nord a Moldovei şi 6... 8 grade în regiunile vestice. Minimele termice vor fi cuprinse între -6 şi 4 grade, mai scăzute în Moldova, estimează prognoza meteo. Cerul va fi noros, cu intervale de înseninare în cursul nopţii local în estul teritoriului. Se vor semnala precipitaţii mixte în Oltenia şi pe spaţii mici în Muntenia şi în estul Transilvaniei, iar în Banat, Crişana, Maramureş, vestul Transilvaniei şi sudul Dobrogei vor predomina ploile.

În zona montană vor fi precipitaţii mixte, iar pe creste ninsori. Izolat vor fi condiţii de polei sau gheţuş. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în prima parte a zilei în sud-est, cu viteze mai mari pe litoral, unde rafalele vor atinge 55... 65 km/h. Pe arii restrânse, mai ales noaptea, se va semnala ceaţă, asociată izolat cu depunere de chiciură. Presiunea atmosferica va creşte la valori de regim baric distinct anticiclonic.

Precipitaţiile încetează vineri, dar va fi ger
În Capitală, vremea va fi deosebit rece în regiunile extracarpatice în ziua vineri, transmite ANM. În restul teritoriului, valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale în această perioadă din an, noaptea devenind rece în zonele centrale. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade în Moldova şi 9...10 grade în Banat, Crişana şi sud-vestul Transilvaniei. Minimele termice vor fi cuprinse în general între -10 şi 2 grade, cu cele mai mici valori în Moldova şi estul Transilvaniei. Cerul va fi parţial noros, iar probabilitatea pentru precipitaţii va fi foarte redusă.

Cum va fi joi la munte
Cerul va fi noros şi vor cădea precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare pe creste şi mixte în rest mixte, iar pe creste ninsori. Pe spaţii mici, se va forma polei. Vântul va sufla slab şi moderat, iar regimul termic nu se va modifica semnificativ.

Sursa: observator.tv