Prognoza meteo anunţă venirea frigului

Prognoza meteo anunţă însă o schimbare de vineri, când temperaturile încep să scadă, înaintea unui weekend geros.
Joi, vremea e neschimbată faţă de ziua precedentă, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. În sudul ţării cerul va fi variabil, dar mai ales în primele ore şi noaptea, pe arii restrânse va fi nebulozitate joasă, în timp ce în restul teritoriului înnorările vor persista în cea mai mare parte a intervalului. Vor fi precipitaţii slabe predominant sub formă de ninsoare, local în nordul şi centrul Moldovei, precum şi în zonele de munte şi izolat în Maramureş, Transilvania, Crişana şi Banat.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în extremitatea de nord-est şi pe crestele montane. Potrivit ANM, temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 şi 7 grade, iar minimele, în general, între şi -10 şi -2 grade. În zonele joase de relief, îndeosebi dimineaţa şi noaptea, izolat se va semnala ceaţă. Presiunea atmosferica va creşte la valori de regim distinct anticiclonic, adică mai mari decât cea normală.


De vineri se răceşte
Vineri, valorile termice vor fi în continuare apropiate de mediile multianuale. Ziua, cerul va fi variabil, cu înnorări în nordul şi nord-estul ţării unde izolat va mai ninge slab. Seara şi noaptea cerul se va înnora treptat în toate regiunile şi se vor semnala precipitaţii în general slabe cantitativ, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, pe arii relativ extinse în jumătatea de sud-vest a ţării şi doar izolat posibil în rest. Pe suprafeţe mici, cu o probabilitate mai ridicată în Banat, sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei se va produce polei. 

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului în sud-vestul şi sudul teritoriului, precum şi în zona de munte, cu viteze ce vor depăşi la rafală, local, 65...70 km/h în sudul Banatului şi în zona montană aferentă şi pe crestele Carpaţilor Meridionali. Prognoza meteo anunţă că temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -8 şi 2 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei.

Cum va fi la munte
Cerul va avea înnorări temporare şi local va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări îndeosebi pe crestele Carpaţilor Meridionali şi Orientali. Valorile termice vor fi apropiate de cele din ziua precedentă.

Sursa: observator.tv