Prognoza meteo anunţă răcire în toată ţara

Miercuri, vremea se răcește. În vestul, centrul şi nordul ţării precum şi în zona montană, înnorările vor persista şi temporar vor mai fi precipitaţii, dar în general slabe cantitativ - local ziua şi pe arii restrânse noaptea. Va ninge, însă trecător îndeosebi în Banat şi în Crişana, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ploaie. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări în special la începutul şi spre sfârşitul intervalului în sud-est. Vântul va avea intensificări la munte, mai ales la altitudini mari, iar în prima parte a intervalului local şi temporar, dar la cote mult mai reduse şi în vest şi sud. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 7 grade, iar cele minime între -6 şi 1 grad. Presiunea atmosferica va scădea dinspre nord la valori joase, de regim ciclonic.

Joi va fi și mai rece
Valorile termice, în scădere faţă de intervalul anterior vor caracteriza o vreme mai rece decât în mod normal în jumătatea de nord a teritoriului, iar noaptea local va fi ger în centru şi pe arii restrânse în nord-vest. Cerul va avea înnorări şi temporar va ninge slab, ziua, local la munte şi în centrul ţării şi pe spaţii mici în rest, iar noaptea, pe arii restrânse cu precădere în sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari, iar în a doua parte a intervalului în sud-est. Prognoza meteo estimează că temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 şi 4 grade, iar cele minime între -13 şi -3 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei.

Vineri va fi ger
Potrivit ANM, vineri, vremea va continua să se răcească, astfel că în toate regiunile valorile termice se vor situa sub cele normale datei, şi va fi ger dimineaţa local în centru şi pe arii restrânse în nord-vest, iar noaptea în nord şi centru, local în nord-vest şi pe spaţii mai mici cu precădere în dealurile sudice. Cerul va fi variabil, cu înnorări în general perisistente pe parcursul zilei în regiunile vestice, nordice şi nord-estice, unde însă doar trecător şi izolat se vor semnala ninsori slabe sau fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului la munte, în special la altitudini mari, iar temporar dar la cote mult mai reduse şi în estul şi sud-estul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -8 şi 1 grad, iar cele minime între -15 şi -3 grade, uşor mai scăzute în estul Transilvaniei.

Cum va fi miercuri la munte
Înnorările vor persista şi temporar va ninge, în general slabe cantitativ, local ziua şi pe arii restrânse noaptea. Vântul va avea intensificări cu precădere la altitudini mari unde va viscoli sau va spulbera zăpada. Valorile termice nu vor avea variaţii importante faţă de intervalul precedent.

Sursa: observator.tv