Prognoza meteo anunţă ploi şi ninsori

Vremea pe 5 decembrie se răceşte din nou şi revin precipitaţiile. Prognoza meteo anunţă ninsori la munte şi ploi în restul ţării, în timp ce temperaturile sunt în scădere. Pe parcursul zilei de miercuri vremea se răceşte. Cerul va fi variabil în regiunile vestice, dar în rest înnorările vor persista. La munte va ninge, în Moldova, în estul şi sudul Transilvaniei vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar în sudul şi sud-estul ţării vor fi ploi, dar trecător şi ninsori sau lapoviţă. Noaptea precipitaţiile vor fi în restrângere, cerul se va degaja în majoritatea zonelor, însă vremea va fi rece. Local va fi gheţuş sau polei.

Vântul va avea intensificări la munte şi în Moldova unde va viscoli sau spulbera zăpada, iar în restul ţării va sufla slab şi moderat, cu rafale mai intense în a doua parte a intervalului pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -1 şi 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -11 şi 0 grade. Local şi temporar se va forma ceaţă. Presiunea atmosferica va creşte la valori înalte, însă nu foarte mult peste normalul baric.

Joi se răceşte vremea şi mai mult
Pentru joi, ANM transmite că vremea va fi rece, geroasă noaptea mai ales în centrul şi în nordul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 5 grade, iar cele minime între -13 şi -2 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -17 grade în cele din Carpaţii Orientali. Cerul va fi variabil în regiunile vestice şi în zonele mai înalte de relief, dar cu nebulozitate persistentă şi ceaţă local în zonele joase din sud, din est şi din centru. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Dobrogea şi pe crestele montane. Presiunea atmosferica nu va diferi semnificativ de cea de cu o zi înainte.

Cum va fi miercuri la munte
Pe parcursul zilei cerul va fi variabil în Carpaţii Occidentali, dar în rest înnorările vor persista şi va ninge pe arii relativ extinse. Noaptea, ninsorile vor fi în restrângere, cerul se va degaja, însă vremea va fi deosebit de rece, local geroasă. Local va fi gheţuş sau polei. Vântul va avea intensificări mai ales pe creste. Variaţiile termice vor fi nesemnificative.

Sursa: observator.tv