Prognoza meteo anunţă o zi geroasă

Sâmbătă, vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în majoritatea regiunilor. Prognoza meteo estimează că temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -9 şi 2 grade, iar cele minime între -16 şi -4 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, până în jurul a -20 grade.

Cerul va fi mai mult senin, dar în prima parte a zilei în nord-estul şi în extremitatea sud-sud-vestică a teritoriului, vor fi înnorări şi, pe arii restrânse, ceaţă posibil asociată trecător cu fulguieli, iar noaptea astfel de fenomene se vor semnala local în sudul şi estul ţării. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări dimineaţa în zona Deltei Dunării. Presiunea atmosferica va scădea, însă la valori uşor mai mari decât cea normală.

Uşoară încălzire a vremii duminică
Duminică, vremea va fi geroasă dimineaţa în cea mai mare parte a ţării, apoi se va încălzi faţă de ziua precedentă, iar temperaturile maxime se vor situa în jurul normelor în vest, nord-vest şi centru, precum şi în zonele de deal şi de munte, în timp ce în restul teritoriului vor fi în continuare mai coborâte. În regiunile sudice şi estice, în prima parte a zilei şi din nou noaptea, vor fi înnorări şi local ceaţă, posibil persistentă. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări în special în a doua parte a intervalului în vest şi nord-vest, însă probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi redusă. Conform ANM, temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -4 şi 6 grade, iar cele minime între -12 şi 5 grade, uşor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -14 grade.

Cum va fi sâmbătă la munte
Vremea va fi în continuare deosebit de rece, geroasă mai ales dimineaţa şi noaptea, deşi valorile termice vor marca o creştere faţă de intervalul anterior. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate pe creste.

Sursa: observator.tv