Prognoza meteo anunţă încă o zi de vară

Vremea pe 11 octombrie rămâne neobişnuit de caldă în majoritatea zonelor ţării. Prognoza meteo estimează doar în sud temperaturi normale perioadei. În Bucureşti se înregistrează 22 de grade în timpul zilei.


Vremea 11 octombrie în ţară
Joi, vremea va fi frumoasă, iar regimul termic caracterizat de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice datei în cea mai mare parte a ţării unde şi cerul va fi mai mult senin. Excepţie va face sudul teritoriului, unde vor fi înnorări temporare în special în prima parte a zilei, condiţii în care temperaturile diurne se vor situa în jurul mediilor multianuale. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări trecătoare ziua, în regiunile sud-estice, în sudul Banatului şi la munte.

Temperaturile maxime estimate de prognoza meteo se vor încadra între 18 şi 26 de grade, iar cele minime între 4 şi 14 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane. Dimineaţa şi noaptea, izolat se va semnala ceaţă. Presiunea atmosferica nu va avea variaţii semnificative. Specialiştii ne explică şi care este motivul pentru care avem parte de o vreme frumoasă în aceste zile de octombrie.

Cum va fi joi la munte
Vremea va fi caldă şi predominant frumoasă, cu cerul variabil la senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste, îndeosebi ale Carpaţilor Meridionali. În orele dimineţilor, izolat, vor fi condiţii de ceaţă pe văi şi în depresiuni. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative, faţă de intervalul precedent.

Sursa:observator.tv