Prognoza meteo anunţă ger şi ninsori abundente

Miercuri, vremea se va răci, astfel că temperaturile maxime vor deveni preponderent negative în est, în sud-est şi în depresiuni, iar cele minime în toată ţara. Maximele vor fi cuprinse între -5 şi 5 grade, iar minimele se vor situa, în general, între -13 şi -3 grade.

Cerul va fi mai mult noros şi temporar se vor semnala precipitaţii pe arii extinse în jumătatea de sud a teritoriului şi izolat în rest. Acestea vor fi mai ales sub formă de ploaie în prima partea a zilei în Banat, în sudul Crişanei şi al litoralului, iar în rest vor predomina ninsorile în general moderate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă local consistent. Un cod galben de ninsori a fost, de altfel, emis pentru sudul ţării.

Pe spaţii mici, în special în primele ore, vor fi depuneri de gheaţă. Temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 40...50 km/h, iar în estul, centrul şi sudul Munteniei, în Dobrogea şi în sudul Moldovei rafalele vor atinge în general 55...75 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii sub 100m. Presiunea atmosferica va creşte la valori de regim baric puternic anticiclonic.

Joi va fi şi mai rece
Faţă de 28 noiembrie, vremea va continua să se răcească joi şi va fi deosebit de rece, geroasă mai ales noaptea şi cu precădere în nordul, în nord-estul şi în centrul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -6 şi 2 grade, iar cele minime se vor încadra între -15 şi -2 grade, mai coborâte în depresiuni spre -17 grade. Conform ANM cerul va avea înnorări, iar trecător se vor semnala ninsori slabe pe arii restrânse, îndeosebi în sud-vest şi pe litoral. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sud-est, unde la rafală se vor înregistra viteze de 45...55 km/h, iar temporar în jurul a 60 km/h, spulberând zăpada depusă. 

Cum va fi miercuri la munte
Vremea va continua să se răcească şi va deveni geroasă în special noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ninge, local în Carpaţii Meridionali şi pe arii restrânse în restul zonei montane. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări îndeosebi în Carpaţii Orientali, viteze mai mari urmând însă a se înregistra în zona Carpaţilor de Curbură.

 

Sursa: observator.tv