Prognoza meteo anunţă frig în toată ţara

Vremea pe 30 septembrie va fi rece în toată țara, cu temperaturi neobișnuite pentru această perioadă. Prognoza meteo anunță și intensificarea vântului în sud, Dobrogea și la munte. În București vor fi 19 grade.

Vremea 30 septembrie în ţară
Duminică, vremea se răcește inclusiv în sud și sud-estul țării, iar temperaturile vor fi sub normalul acestei perioade. Astfel, maximele vor fi cuprinse între 13 şi 20 de grade, iar minimele între 2 şi 12 grade, mai scăzute în depresiuni spre -2 grade, unde se va forma brumă, dar şi mai ridicate pe litoral până la 14 grade.

În jumătatea de sud a ţării cerul va fi temporar noros şi doar pe suprafeţe mici vor fi ploi de scurtă durată. În jumătatea de nord, cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, când izolat va fi ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare mai ales ziua în sudul Banatului, Muntenia şi Dobrogea, cu viteze mai mari în Bărăgan, pe litoral şi în Munţii Banatului, unde la rafală se vor mai putea atinge viteze de până la 50...60 km/h. Presiunea atmosferica va scădea.

Cum va fi duminică la munte
Prognoza meteo anunță că cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde doar izolat, în cursul zilei, va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare, mai ales în zona înaltă, cu viteze mai mari în Munţii Banatului. Temperatura aerului va fi comparabilă cu cea din intervalul precedent.

Vremea la mare pe 30 septembrie
Vremea se va răci pe litoral, iar valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 16 şi 18 grade, iar minimele vor fi de 13... 14 grade. Cerul va prezenta înnorări temporare şi trecător va ploua, posibil şi sub formă de aversă. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare - cu viteze ce vor depăşi la rafală 55 - 65 km/h. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 16 şi 19 grade.

Sursa: observator.tv