Prognoza meteo anunţă creșterea temperaturilor

Vineri, valorile termice vor marca o uşoară creştere, care se va resimţi în special în zonele deluroase, unde cerul va fi variabil, dar mai puţin în regiunile joase, cu precădere din sud şi est, în condiţii de nebulozitate persistentă şi local cu ceaţă. Prognoza meteo estimează că temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -3 şi 7 grade, iar cele minime între -8 şi 0 grade, uşor mai ridicate în vest.

În vestul, nordul şi centrul ţării vor fi înnorări şi mai ales noaptea se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare. La munte vor fi precipitaţii mixte, iar pe creste mai ales ninsori. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană, local viscolind sau spulberând zăpada, iar în a doua parte a intervalului vor fi unele intensificări şi în regiunile vestice. Presiunea atmosferica va scădea dinspre nord-vest, dar la valori relativ înalte - de regim baric anticiclonic.


Cum va fi vineri la munte
Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent şi se vor situa în jurul celor normale. Cerul va avea înnorări, mai ales noaptea, când vor fi precipitaţii mixte, slabe, cu precădere în Carpaţii Occidentali şi jumătatea de nord a celor Orientali. Izolat vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în special pe creste, local viscolind sau spulberând zăpada.

Sursa: observator.tv