Prognoza meteo anunță furtuni cu fulgere. Când vine canicula?

Potrivit vremea.ro, după cel mai viguros ciclon mediteranean din acest sezon cald, care a produs inundații pe arii extinse din Transilvania și Moldova, următorul interval va propune o amelioare a vremii; cel puțin în prima parte a să ploile vor fi foarte puține și se vor semnala mai ales la munte și în sud-est. În spatele depresiunii puternice care a afectat România în ultimele zile se va formă o arie de presiune ridicată, astfel încât dezvoltările noroase pe verticală vor fi inhibate de stabilitatea din troposferă. Începând de joi însă, un nou pasaj frontal va afecta majoritatea regiunilor țării prin averse consistente de ploaie însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină.

Deși cantitățile de apa estimate a se acumula nu vor fi la fel de importante precum cele înregistrate la finalul lunii iunie, izolat se vor strânge până la 50-60 de mm până spre sfârșitul săptămânii. Din punct de vedere termic vremea va fi ușor mai rece decât în mod obișnuit în jumătatea nordică a țării, în timp ce în sud valorile de temperatură se vor situa în general pe medie, cu maxime de până la 33-34 de grade Celsius așteptate pe parcursul zilelor de miercuri, joi și vineri. 

Prognoza meteo pentru 4 iulie la munte
La munte nu va ploua, cerul se va menține în mare parte senin, iar temperaturile sunt în creștere. Maxima zilei va fi de  23°C, iar minima de 12°C. Vântul suflă moderat cu între între 10 şi 15 km/h.