Prognoza meteo ANM pentru marți, 6 aprilie 2021. Vremea se încălzește pe alocuri

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță pentru astăzi vreme rece în vestul, nord-vestul și, parțial, centrul țării, în timp ce în Muntenia și Dobrogea temperaturile vor crește

Pe parcursul zilei, în vestul, nord-vestul și, parțial, centrul țării, vremea va fi deosebit de rece, cerul se va înnora și temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, iar după-amiaza și seara, mixte. În restul teritoriului, vremea se va încălzi și va fi în general frumoasă, dar după-amiaza în sud-est vor fi înnorări temporar accentuate și, local, averse de ploaie, însoțite și de descărcări electrice.

Spre seară și noaptea, înnorările se vor extinde și vor cuprinde treptat toate regiunile. În vest, centru și nord vor fi precipitații moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, pe alocuri cu depunere de strat de zăpadă, iar în toate zonele de munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă.

În regiunile sudice și sud-estice vor predomina ploile, în general slabe cantitativ și pe arii restrânse. Vântul va sufla tare la munte, în special la altitudini de peste 1500 m, unde va viscoli zăpada (rafale de peste 70-80 km/h în Carpații Meridionali), dar intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 45-55 km/h vor fi, local și temporar, și în zonele mai joase de relief.

Temperaturile maxime se vor încadra între 4 grade în Dealurile de Vest și 19 grade în sud-estul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -3 și 7 grade. Izolat, noaptea, în nord-vest, vor fi condiții de ceață și brumă.

Vremea în capitală se va încălzi semnificativ, astfel încât temperatura maximă va fi de 17-18 grade, iar cea minimă de 4-6 grade, valori normale pentru această dată.


Sursa: observatornews.ro