Prognoza meteo ANM: Cum va fi vremea de Crăciun

Prognoza meteo a fost actualizată pentru următoarele patru săpămâni (intervalul 3-30 decembrie). Astfel, specialiștii ANM au anunțat cum va fi vremea de Crăciun.

În noaptea de Moş Nicolae, 5 spre 6 decembrie, valorile se vor situa între minus 5 şi 5 grade Celsius. Cel mai cald va fi pe litoral, iar cel mai frig va fi în nordul ţării. În plus, este foarte posibil ca zăpada care cade pe 2 şi 3 decembrie să se menţină şi de Moş Nicolae.

Din 10 decembrie, temperaturile cresc în termometre asfel că maximele vor ajunge chiar şi la 14 grade Celsius, în sudul teritoriului.

Încălzirea nu va fi una de durată, pentru că, din 13 decembrie, se răceşte iar.

Vremea 3 - 9 decembrie 2019

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestui interval în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică mai pronunțată în nord-vestul teritoriului.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice, estice și sud-estice.

În restul teritoriului cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo 9 - 16 decembrie 2019

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea 16 - 23 decembrie 2019

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cele normal pentru acest interval.

Prognoza meteo 23 - 30 decembrie 2019

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, potrivit ANM.

 

 

 

Sursa: observator.tv