Profesorul Florin Liţoi  de la Universitatea din Bucureşti promovează Câmpulungul la nivel naţional

Sunt argeşeni pentru care locul unde s-au născut, unde au crescut şi s-au format ca oameni rămâne „micul lor Paradis” şi fac eforturi să dea locului lor de baştină grandoarea de care are nevoie. Aşa se întâmplă şi cu musceleanul Florin Liţoi, profesor al Universităţii din Bucureşti. Acesta nu a uitat locul unde s-a format ca om şi încearcă să aducă Câmpulungului gloria de care acest municipiu are nevoie în acest moment şi de care s-a bucurat odată.  


Eforturile lui Florin Liţoi de a promova Câmpulungul, în ultimii ani, la nivel naţional sunt considerabile şi au un aport important. Promovarea pe care musceleanul o face Câmpulungului la nivel naţional, în domeniul învăţământului superior, este una lăudabilă. A reuşit să organizeze competiţii sportive naţionale importante şi să aducă nume sonore ale sportului în Câmpulung.

Dorinţa de a-şi promova locul său de suflet l-a făcut să fie din ce în ce mai implicat şi aşa a şi reuşit să îl aducă din nou la Câmpulung pe profesorul Gabriel Adumitrăchioaie, secretarul general al Federaţiei Române de Baseball şi Softball. De curând, acesta a însoţit mai mulţi sportivi de la secţiile Atletism şi Baseball ale unui club sportiv important din Bucureşti într-un cantonament în municipiul Câmpulung. Profesorul Adumitrăchioaie susţine că Florin Liţoi este un adevărat patriot local, cu sufletul tot timpul la Câmpulung, care „face o reclamă extraordinară oraşului Câmpulung Muscel şi are de ce”. 


Oficialul FR de Baseball şi Softball a fost convins în trecut să organizeze şi mai multe etape ale Campionatului Naţional de Baseball, culminând cu cea din 2010, etapa finală a CN de Seniori. Echipa pe care o antrena la acea vreme a şi devenit campioană naţională. „Prietenul nostru Florin Liţoi ne-a ajutat să ajungem aici şi chiar ne-a invitat să venim la Câmpulung din nou”. Aşa au ajuns ca mulţi sportivi, campioni şi vicecampioni naţionali să se antreneze în Câmpulung.  


Deşi la acest moment nu face nici politică, nici administraţie, Liţoi este un tânăr foarte implicat în problemele comunităţii şi excelează şi în mediul de afaceri. De asemenea, este şi membru în Asociaţia Profesională a Sportului, în Fundaţia C.A.E.S.A.R., în Fundaţia Club pentru România şi Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul”. În momentul de faţă, este implicat în implementarea unui nou sport în România, catchball, care are potenţialul de a deconecta oamenii. „Îşi are punctul de plecare din Israel şi se adresează mai mult doamnelor, care îşi petrec timpul mai mult cu copiii.”, descrie pe scurt Florin Liţoi acest sport. 
Prin iniţiativele sale, Florin Liţoi se alătură muscelenilor care nu au uitat de unde au plecat şi care, de cele mai multe ori, fac mai multe decât autorităţile publice în materie de promovare a valorilor, a tradiţiilor şi a frumuseţii Câmpulungului.
 

 

 

Preluare Săptămânalul Ancheta