Profesorii care vor să fie directori de şcoli dau examen pe 27 iulie

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a anunţat săptămâna trecută data la care se va susţine concursul de ocupare a posturilor de directori ai unităţilor de învăţământ:

„O să avem în data de 27 iulie cu siguranță un examen național pentru toți aceia care vor să devină directori de școli. Fără condiții de apartenența la Corpul experților în management educațional și la astfel de lucruri. Subiectele vor fi relevante și mai cu seamă vor asigura un acces echitabil al tuturor celor care se cred îndreptățiți să devină directori de școli”, a declarat ministrul.

 

Acesta a mai precizat că pe parcursul lunii august profesorii se vor putea bucura de vacanţă, candidaţii urmând să fie chemaţi la interviuri după începerea școlilor, în lunile septembrie-octombrie, când este programată cea de-a doua etapă a examenului național pentru concursul de directori de școli. Potrivit ministrului, din comisia de interviu vor face parte, alături de reprezentanți ai inspectoratului şi autorităților locale, şi reprezentanţii unităţii de învăţământ pentru care intervievatul candidează, „pentru că indiferent de abilitățile tale manageriale, dacă nu ești acceptat de colectivul de profesori dintr-o școală, atunci șansele de succes sunt minime”. 


Preluat: saptamanalul ancheta