(video) Argeșean mort pe munte - Gabi avea doar 28 de ani

UPDATE:

Tânărul mort pe munte locuia în București, unde era asistent universitar. Gabi Stănoiu era originar din Argeș.

UPDATE:

Un om a murit, iar zeci de tineri au fost în pericol seara trecută în munții Făgăraș. Făcuseră o incursiune la vârful Moldoveanu, iar la coborâre unul dintre ei a căzut într-o râpă adâncă. A murit la scurt timp cu răni grave la cap. Autoritățile au mobilizat forțe impresionante pentru a-i putea aduce pe ceilalti la baza muntelui în siguranță. Asta s-a întâmplat aproape spre dimineață.
 

Un grup de aproximativ 50 de persoane, studenți din București, făcuse o incursiune pe vârful Moldoveanu din Fagaras și se afla pe coborâre. La un moment dat conducătorului de grup, un profesor, i-a căzut rucsacul la câțiva metri și s-a dus să îl ia. A fost momentul în care a alunecat într-o râpă. Studenții cu care era au coborât după el sa îl ajute. Profesorul, de 28 de ani, a fost rănit la cap și a murit la scurt timp. 

A fost o mobilizare impresionantă de forțe, salvamontiști, 18 la număr, plecați din zona Argeșului, alții de la Brașov, jandarmi, polițiști, dar și angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Argeș. Au fost deplasate la baza muntelui două autospeciale SMURD și un echipaj de transport victime multiple. 

Trei-patru ore a durat drumul până la ei și la fel de mult înapoi. In jurul orei trei turiștii au ajuns la baza muntelui și au fost cazați la o pensiune din localitatea Nucșoara. 

Bărbatul care a decedat a rămas pe munte și medicina legală l-a preluat de dimineața, apoi a fost coborât ai el. 
Polițiștii, care au ajuns și ei la locul incidentului, au deschis o ancheta pentru aflat cu exactitate cum s-a produs tragedia.


 

UPDATE: În jur de 50 de persoane au fost deja coborâte la baza muntelui. Nu există stundenți răniți. Trupul neînsufleâit al tânărului de 28 de ani, mort după ce a căzut în râpă, este acum coborât de pe versant.

 Bărbatul care a murit are 28 de ani si este din Bucuresti. Din cercetari se pare ca este vorba despre un accident. Nu sunt alte suspiciuni. Barbatul a fost preluat de SML si va fi coborat. Noaptea trecută, salvatorii au coborât 45 de persoane cu 10 autoturisme. Acestea au rămas cazate la pensiunea Carpatica din Nucșoara. Nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

UPDATE: 

Studenții cărora li s-a făcut rău vor fi adusi de Salvamont la Nucșoara, de unde vor fi preluați de către ambulanțe, dacă va fi nevoie și transportați la spital.

UPDATE: 

Bărbatul care se pare că este mort s-a prăbușit intr-o prăpastie, la zeci de metri adâncime, in zona de creasta a masivului Făgăraș, sector vârful Moldoveanu - Iezerul triunghiular. Fusese solicitat si sprijinul unui elicopter pentru a transporta salvamontistii, dar, starea vremii din zonă a facut imposibilă folosirea acestei resurse.

UPDATE: 

Din primele informații, profesorul care a căzut în râpă a murit. De asemenea, câtorva studenți li s-a făcut rău și un alt bărbat din grup ar fi rănit. Se deplasează în zonă două ambulanțe SMURD și autospeciala de transport victime multiple. 

 „Politistii din cadrul Politiei Municipiului Curtea de Argeș intervin in masivul Moldoveanu pentru a efectua cercetari si a stabili imprejurarile in care a survenit decesul unei persoane si ranirea alteia. Din informatiile primite pana la acest moment, doua persoane, barbati, membri ai unui grup de turisti, din cauze care urmeaza a fi stabilite, s-ar fi accidentat pe versant. Unul dintre barbati, in varsta de aproximativ 28 de ani ar fi decedat iar celalalt ar fi ranit usor.” -este mesajul transmis de către polițiști.

UPDATE:

Câțiva studenți au reușit să ajungă în zona in care a căzut profesorul. Potrivit acestora, bărbatul ar fi grav rănit la cap si le e teama să îl miște. In zona se așteaptă salvatorii. Nu se știe deocamdată daca elicopterul solicitat de la Târgu Mureș va putea sa intervina din cauza vremii( e plafon de nori, ceață și plouă).

Aproximativ 40 - 50 de studenți au vrut să-și petreacă weekendul la munte. In timpul drumeției, la coborârea de pe vârful Moldoveanu către Valea Rea, profesorul care însoțea studenții a căzut de pe versant intr-o râpă. Se pare că bărbatului i-ar fi căzut rucsacul. A coborât să îl ia, dar a alunecat in râpă. Au fost solicitati salvamontiștii. Se deplasează atat echipe de la Argeș cât și de la Brașov. De asemenea, in zona se vor deplasa și pompieri și jandarmi. In sprijin a fost solicitat și un elicopter.