UPDATE: Anca Jurma- noul procuror-șef interimar al DNA

UPDATE

Conform Parchetului General, ca urmare a decretului prin care preşedintele Iohannis a dispus revocarea din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a Laurei Codruţa Kovesi, procurorul general Augustin Lazăr a emis ordinul de delegare în această funcţie a procurorului DNA Anca Jurma.

Anca Jurma a îndeplinit pe parcursul a două mandate atribuţiile de procuror şef al Serviciului de cooperare internaţională şi programe din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar ulterior a fost numită consilier al procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

De asemenea, procurorul general Augustin Lazăr transmite "un mesaj de încredere privind continuarea cu fermitate a activităţii anticorupţie".

"Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, transmite un mesaj de încredere privind continuarea cu fermitate a activităţii anticorupţie, care reprezintă o prioritate a Ministerului Public, în îndeplinirea rolului său constituţional. În activitatea judiciară, Ministerul Public reprezintă interesele generale ale societăţii şi apără ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor", a adăugat Ministerul Public într-un comunicat de presă.

După ce preşedintele Klaus Iohannis a revocat-o pe Laura Codruţa Kovesi, conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost preluată automat de către unul dintre cei doi adjuncţi, în persoana procurorului argeşean Marius Iacob. Călin Nistor, celălalt procuror şef adjunct al DNA se află în concediu de odihnă. Marius Iacob va asigura interimatul până când  procurorul general Augustin Lazăr va delega o persoană la conducerea DNA, potrivit procedurii.

Marius Iacob este argeşean get beget, fiind originar din Câmpulung Muscel. A devenit cunoscut în spaţiul public după ce a anchetat celebrul dosar privind dispariţia Elodiei Ghinescu. După ce şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Parchetului General, Marius Iacob a plecat în poziţia de ajunct al DNA, la recomandarea procurorului-şef, propunere pe care a şi acceptat-o fără să stea pe gânduri.