Procurorii l-au uitat pe Nicola Inquieto în puşcărie!

Procesul din Italia al omului de afaceri Nicola Inquieto a început săptămâna trecută cu o gafă a procurorilor din Peninsulă. Presa italiană ironizează situaţia creată, titrând peste tot că magistraţii l-au uitat pe inculpatul Inquieto în puşcărie. Şi nu exagerează, deoarece absenţa lui Nicola Inquieto din sala de judecată a fost cauzată de faptul că biroul procurorului, care a dispus judecarea în regim de urgenţă a cazului omului de afaceri suspectat de legături cu mafia, a uitat să ceară oficial transferul de la închisoarea Secondigliano la Tribunalul din Napoli, unde avea loc procesul.

CITEȘTE ȘI ... UPDATE! I-a smuls portofelul și a fugit! Omul este recidivist

Din această cauză, procesul a început cu o amânare, situaţie ce ar fi fost trecută cu vederea dacă timpul nu s-ar scurge în defavoarea oamenilor legii din Italia. Şi asta, pentru că mai sunt mai puţin de două luni până când Nicola Inquieto va trebui să fie înapoiat autorităţilor române pentru a fi cercetat şi judecat în alte cauze penale, conform înţelegerii din primăvară, când a fost extrădat pentru a fi audiat şi judecat de statul italian pentru acuzaţii de spălare de bani şi legături cu mafia.

„Riscă să se transforme într-un imens balon de săpun demonstraţia de forţă dintre Italia şi România, începută încă din faza primelor investigaţii! Mai e timp, oricum, măcar pentru o şedinţă de judecată, cea fixată pentru data de 23 octombrie, asta dacă nu apar alte găuri negre birocratice, uitări şi scăpări. Procesul nu se poate definitiva în doar câteva săptămâni. Inquieto va fi judecat în lipsă. Între timp, avocaţii săi îşi încarcă armele. Inquieto, care pledează nevinovat, este apărat de penaliştii Giuseppe Stellato şi Nicola Marino, care au reuşit să evite extrădarea definitivă a constructorului, care de fapt a fost «concesionat» magistraturii italiene doar pentru 180 de zile. Termen care acum e pe cale să expire. Împotriva lui Nicola Inquieto există declaraţii ale unor denunţători care l-au identificat drept omul de încredere al lui Michele Zagaria”, scrie „Il Matino”, publicaţie care a urmărit cazul de la bun început.

 

La termenul de săptămâna viitoare au fost citaţi doi matori-cheie din dosar, ambii foşti mafioţi „pocăiţi”,  care au ales să colaboreze cu oamenii legii din Italia.  Conform jurnaliştilor italieni, pe 6 decembrie, omul de afaceri italian se va întoarce în România, potrivit acordului semnat între cele două ţări. 

 

Sursa:saptamanalul ancheta