Probleme majore la BMW! Producția a fost oprită

BMW plănuieşte să extindă reducerile de producţie din Germania către China şi Africa de Sud luni, în condiţiile în care producătorul auto se luptă cu o problemă de aprovizionare pentru părţi componente ale volanului, scrie Bloomberg.

Producţia din fabricile din Shenyang şi Rosslyn se va opri pentru o zi, în timp ce fabrica din Leipzig, Germania, va fi parţial închisă, potrivit purtătorului de cuvânt al grupului german, Michael Rebstock. Sit-ul de la Leipzig a fost închis de vineri, şi altă facilitate din Munchen a fost afectată săptămâna trecută de incapacitatea unui furnizor italian de a livra părţile agreate.

Profitabilitatea BMW a scăzut în primul trimestru, în condiţiile în care îmbătrânirea producţiei a obligat compania să ofere beneficii beneficii pentru a accelera vânzările. Producătorul german a livrat cu 5,2% mai multe maşini în T1 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, comparativ cu un salt de 16% la Mercedes, care anul trecut a vândut mai multe maşini decât BMW pentru prima oară în ultimul deceniu.

Sursa: zf.ro