Ora 19:00- Carmen Rădulescu, agresată de vicele Mihalcea

Reprezentantul PNL Ștefănești, Carmen Rădulescu, a fost agresată de viceprimarul Ion Mihalcea în secția de vot. În urma incidentului, aceasta va depune sesizare scrisă la BEJ.

Într-o altă secție din Ștefănești (nr 177) s-a raportat un alt incident. Mai exact, un membru al comisiei a înmânat unui alegător câte două voturi pentru alegerile la funcția de Primar și Consiliul Local. Alegătorul a realizat greșeala și incidentul s-a remediat.

⇒ Ora 17:00- Stolnici: Angajată a primăriei- acuzată că a dat bani oamenilor

Biroul Electoral a fost sesizat cu privire la o angajată a Primăriei Stolnici care lucrează și pentru o societate ce acordă credite doar cu buletinul şi care sâmbătă, la miezul nopţii, ar fi umblat prin comună şi ar fi dat bani oamenilor. Femeia este și operator într-o secție de vot.
 
⇒ Ora 16:30- Topoloveni: Sezizări pentru transportul cetățenilor

Candidații PNL au făcut sesizări la 112, reclamând faptul că reprezentanţi de la alte partide trasportă cetățeni din orașul Topoloveni la secțiile de votare. Liberalii au fotografiat mașinile implicate în căratul oamenilor la urne. La faţa locului a ajuns Poliţia.

⇒ Ora 14:30 - Piteşti: Voturi lipsă şi buletine tipărite greşit

Partidele s-au repliat în jurul Secţiei 37 amenajată la Scoala 19 din Găvana, Piteşti, acolo unde au fost descoperite buletine de vot în care anumite pagini erau dublate. Este vorba de buletinul de vot pentru Consiliul Judeţean. Cel mai probabil, greşeala provine din modul în care s-a făcut inserţia la nivelul tipografie. - Vezi foto in galerie!

De asemenea, la aceeaşi secţie de vot s-au mai înregistrat următoarele nereguli:  1. Un cetăţean care s-a prezentat la urne a constatat cu stupoare că figura ca si când ar fi votat cu fix trei minute înainte. 2. S-au descoperit - până la această oră - zece voturi lipsă raportat la ceea ce a înregistrat sistemul informatic.

⇒ Ora 13:00 - Mioveni: Lipsesc din buletine foile cu partidele de opoziţie 

La Mioveni se înregistreaza cele mai serioase dintre acuzaţile primei jumătăţi din ziua alegerilor. Partidele de opoziţie reclamă că au descoperit trei buletine pentru funcţia de primar capsate între ele, ca şi când ar fi unul singur.
A doua acuzaţie a vizat Secţia 152 Liviu Rebreanu, urmată - la câteva minute de alte două secţii - unde s-au descoperit mai multe buletine de vot din care lipsea foaia din mijloc (cea conţinând candidaţii şi listele partidelor de opozitie) - Vezi foto in galerie
Deşi formaţiunile politice care au reclamat situaţia au primit asigurări că aceasta se va remedia, reprezentanţii PNL susţin că au facut propriile verificări şi că preşedinţii celorlalte secţii de vot nici măcar nu fuseseră informaţi dspre posibilitatea existenţei unor astfel de buletine "ciuntite".

⇒ Ora 12:30 - Piteşti: Dosar penal pentru o preşedintă de secţie

Preşedinta unei secţii de votare din Piteşti  s-a ales cu dosar penal pentru violarea confidențialității votului după ce a intrat în cabină cu un alegător cu dizabilități. Fapta este pedepsită de lege. Cetăţenii care nu pot vota singuri au dreptul de a solicita să fie asistaţi de un însoțitor ales de ei. acesta nu poate fi însă candidat, observator sau membru al Biroului Electoral, aşa cum este cazul de faţă.

⇒ Ora 12:00 -  Recea, Băbana şi Hârseşti: Plângere pentru transportul votanţilor

O altă plângere din ziua alegerilor s-a înregistrat pentru transportarea unor cetăţeni din comuna Recea către secţiile de votare. Sesizarile la Biroul Electoral de Circumscriptie au fost făcute de către candidaţii PAM şi PNL, iar Poliţia  a fost sesizata la numarul 112 de catre un candidat independent.

La Băbana s-au sesizat, de asemenea, abateri privind căratul cetăţenilor către unităţile de votare, iar la Hârseşti Partidul Mişcarea Populară a anunţat poliţia tot în legătură cu această practică.

⇒ Ora 11:00 - Merişani: Prins când îşi făcea selfie cu telefonul

Un cetăţean din Merişani a fost sancţionat de Poliţie cu o amendă contraveţională de 1000 lei după ce a fost surprins în secţia de vot când îşi făcea selfie cu telefonul.

⇒ Ora 10:30 - Căteasca şi Stolnici: Verificări pentru vot greşit

Biroul Electoral Judeţean a fost sesizat asupra faptului că, în localităţile Căteasca şi Stolnici, procesul electoral ar fi fost afectat de greşeli în gestionarea buletinelor de vot, în condiţiile în care anumiţi cetăţeni ar fi primit două documente aferente Consiliului Local şi niciunl pentru primar.

⇒ Ora 09:30 - Mărăcineni: Locţiitorul de la secţie - înlocuit pe motiv de rudenie

Locţiitoarea preşedintelui Secţiei de vot nr. 372 din comuna Mărăcineni a fost înlocuită de urgenţă de către Autoritatea Electorală Permanentă după ce s-a aflat că este rudă cu unul dintre candidaţi şi că a ascuns acest lucru. Reprezentanţii BEJ susţin că procesul de vot nu a fost viciat conform verificărilor lor. Pentru această faptă s-a întocmit, ca urmare a sesizărilor, un dosar penal. 

⇒ Ora 08:30 - Mozaceni: 200 de buletine de vot în plus pentru primar

Verificarea buletinelor de vot de la Mozăceni a strânit mari discuţii după ce, spre deosebire de cifra consemnată în procesul verbal de predare primire şi anume cea de 2000 de documente, la buletinele pentru primar s-au descoperit în fizic 200 de bucăţi în plus.

⇒ Ora 08:00 - Căldăraru: Preşedinte de secţie - reclamat că dormea pe o bancă lângă urne

Una dintre plângerile cu care a debutat ziua alegerilor s-a înregistrat la Căldăraru, acolo unde reprezentanţii PNL au sesizat că preşedintele Secţiei 269 din satul Strâmbeni a tras un pui de somn serios între orele 07:00-08:00 dimineaţa, pe o bancă amplasată chiar în incinta secţiei de vot. Între timp, acuză liberalii, ceilalţi membrii ai comisiei le-ar fi indicat cetăţenilor veniţi matinal la urne, cum şi cu cine să voteze.

⇒ Ora 17:00. Preziua alegerilor - Piteşti. Doua urne în loc de trei au declanşat scandalul partidelor.

Startul evenimentelor electorale a fost dat în după-amiaza zilei de sâmbătă, cu mai puţin de 24 de ore înainte de deschiderea secţiilor de vot. Partidele şi candidaţii independenţi au constatat cu revoltă că, în Piteşti, organizatorii alegerilor amplasaseră două urne în loc de trei în fiecare secţie. După cum se ştie, în scrutinul pentru locale, există 3 buletine de vot (primar, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean), iar pentru fiecare dintre acestea este prevzută, in mod normal, câte o urnă individuală, în caz contrar existând riscul unor greşeli majore în contabilitatea finală  a buletinelor şi, implicit, suspiciunea unor potenţiale fraude. Toate partidele, mai puţin PSD şi candidatul independent Dănuţ Dinu au formulat sâmbătă după amiază contestaţii la Biroul Electoral de Circumscripţie Piteşti şi au cerut intervenţia fermă a prefectului Cristian Soare.

La câteva ore de la declanşarea scandalului, PSD Argeş a trimis un comunicat în care se arunca vina asupra... lui Tudor Pendiuc şi era anunţat demersul eroic al viceprimarului Cornel Ionica de a repune situaţia în matca solicitată de celelalte partide: "Organizarea alegerilor, precum şi alocarea numărului de urne cade în sarcina primarului în funcţie al municipiului Piteşti. Având în vedere îngrijorările exprimate privind fluidizarea procesului de vot, viceprimarul Cornel Ionică a suplimentat numărul de urne astfel încât fiecare secţie din municipiul Piteşti va avea trei urne de vot", a comunicat PSD-ul.

In dimineaţa alegerilor, prefectul Cristian Soare a anunţat la rândul domniei sale că probelema sesizată de partide s-a rezolvat şi a dat asigurări că se depun toate efortuile pentru desfăşurarea în cele mai bune şi transparente condiţii a scrutinului în Argeş.