Pro România Pitești a înființat Departamentul ”Verzilor”!

La Convenția Anuală a patidului, care a avut loc săptămâna trecută la Palatul Parlamentului, președintele PRO România, Victor Ponta, a prezentat „Manifestul pentru România”, cu cele 10 directive pentru implementarea cărora PRO România se va lupta în mandatul 2020-2024. Una dintre aceste directive se referă la menținerea unui echilibru între dezvoltarea economică și protejarea mediului înconjurător.
„PRO România consideră că sunt necesare măsuri imediate în domeniile gestionării deșeurilor, protejării atmosferei, pădurilor și apelor și a managementului resurselor de apă. PRO România militează pentru: PACTUL pentru O ROMÂNIE VERDE ȘI CURATĂ inițiat de Mircea Diaconu – 10 ani de moratoriu privind exploatările industriale (cu excepția celor necesare pentru sănătatea parcurilor) și a consumului populației din zonă. De asemenea, militează pentru obligativitatea instituțiilor publice de a achiziționa, pe măsura înnoirii parcului auto, începând cu 2022, doar vehicule electrice și/sau hibride. Ne dorim ca administrațiile publice locale să implementeze strategii pentru o trecere la transport public verde până în 2024”, precizează liderul PRO România Argeș, Bogdan Ivan
          
Directiva propune și ca autoturismele să fie impozitate suplimentar dacă au capacitate cilindrică mare sau nu au minim EURO 4 și taxe de acces pentru autoturismele care pătrund în centrul orașelor.

 

„Scoatem murdăria din marginea pădurii”.
         
Săptămâna aceasta, organizația PRO România Pitești a înființat (în sedința din 18 februarie) departamentul "VERZILOR" din PRO România, structură politică având ca scop promovarea modalităților concrete de refacere a echilibrului om/natură în Pitesti, experiența aici dobândită urmând a fi promovată ulterior în fiecare localitate argeșeană.

Responsabilul cu organizarea "VERZILOR", avocatul Liviu Stancu explică, pe scurt, conceptul: „Sub deviza <>, piteștenii de la Pro România au declanșat prima operațiune numită "Scoatem murdăria din marginea pădurii", o acțiune ce are ca scop refacerea lizierei pădurii TRIVALE în raport de specificul silvic dar și a punerii în acord a acesteia cu zona de locuit din imediata apropiere (...).  Până săptămâna viitoare vom verifica ce ar trebui să facă fiecare instituție publică în vederea înlăturării acestor gunoaie si vom pregăti sesizările oficiale”.
"Operațiunile cuprind  (pe lângă declanșarea de SESIZĂRI OFICIALE către autoritățile publice privind solicitarea de ridicare rapidă a gunoaielor din liziera pădurii și de capturare a câinilor sălbăticiți) și următoarele obiective: monitorizarea modului în care autoritățile publice răspund obligațiilor ce le revind privind întreținerea pădurii și asigurarea sănătății publice a populației ce locuiește în vecinătatea pădurii TRIVALE; contacte cu cetățenii ce locuiesc în vecinătatea pădurii pentru a identifica problemele punctuale ale acestora și a promova soluții concrete de conservare a zonei de contact dintre pădurea TRIVALE și zona de locuințe; activități de strângere a gunoaielor menajere din marginea pădurii cu sprijinul locuitorilor din zonă”, spune coordonatorul organizației Pitesti, Daniel Torok, care lansează mesajul: „Veniți alături de noi! Transmiteți sugestiile voastre! Implicați-vă în acțiune!”