Părintele Arhiepiscop Calinic și prințul Nicolae al României în vizită la salvamontiștii din Târgu Jiu

Părintele Arhiepiscop Calinic a vizitat în urmă cu două zile împreună cu domnul Retevoi Valentin – Șeful Salvamont Nucșoara, Baza de Salvare Montană din Târgu Jiu, unde au fost întâmpinați de profesorul Sabin Cornoiu, Președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România.

„Domnul Sabin Cornoiu, a mulțumit Chiriarhului Argeșului și Muscelului, care este Părintele spiritual al Salvamont România pentru implicare și atenta purtare de grijă. 

A fost prezentată zona de activitate, modul de organizare, echipamentele de lucru și de intervenție, dar și rezultatele deosebite obținute în activitate. 

Serviciul Salvamont al Consiliului Județean  Gorj este recunoscut și apreciat pentru modul deosebit de organizare și rezultatele activității specifice, dar și prin implicarea în acțiuni în folosul comunității”, transmite Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

De remarcat faptul că ÎPS Calinic a purtat pe toată durata vizitei la Salvamont Târgu Jiu un echipament de salvamontist.

CITEȘTE ȘI... Cine este bărbatul care a murit ieri în autogara din Pitești. Ce spun martorii despre eveniment

La acest eveniment a participat de asemenea și prințul Nicolae al României, care dorește să urmeze cursurile autorizate pentru a deveni salvator montan. 

Reamintim faptul că prima întâlnire a arhiepiscopului Calinic cu Principele Nicolae a avut loc în urmă cu câţiva ani, când acesta din urmă a venit însoțit de Principele Radu pentru a vedea cum merg lucrările la noua Catedrală arhiepiscopală şi necropolă regală.

Totodată în septembrie 2019, arhiepiscopul Calinic a fost cel care a oficiat la Sinaia cununia religioasă a Principelui Nicolae cu Alina Binder iar mai apoi botezul fetiţei lui Nicolae al României şi a soţiei sale Alina-Maria.