Prinși cu droguri în șervețel, în Pitești!

În această perioadă, jandarmii argeșeni patrulează întreg județul în misiuni de însoțire și monitorizare a autoturismelor cu persoane care vin din afara țării și care merg în centrele de carantină sau tranzitează Argeșul. Totuși, activitatea jandarmilor este protecția cetățenilor. În acest sens, seara trecută, trei persoane au fost prinse cu substanțe interzise.

Primul caz a fost identificat în cartierul piteștean Găvana, acolo unde doi bărbați de 21 de ani, respectiv 34 de ani, aveau asupra lor o țigaretă confecționată manual, ce părea a conține substanțe interzise, dar și fragmente vegetale împăturite într-un șervețel.

Al doilea caz a fost identificat în fata Școlii Generale Nr. 2 “Ion Minulescu” din Pitești. Un minor de 17 ani deținea fragmente vegetale uscate. Băiatul făcea parte dintr-un grup de trei persoane, care au devenit agitate la vederea autorităților, încercând să părăsească zona.


”Jandarmii au întocmit actele de sesizare a organelor de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută la art.4, alin.(1) din Legea 143/2000 ”Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept”, iar substanțele depistate și cei trei bărbați au fost predate organelor abilitate în vederea continuării cercetărilor.”, au transmis jandarmii argeșeni.

Nu au fost singurele acțiuni desfășurate. La Rucăr, jandarmii din cadrul Postului Montan au identificat două persoane care transportau ilegal lemn, mai exact o cantitate de 2,5 mc. Pentru o astfel de nfracțiune s-a aplicat o amendă de 5000 de lei.