Primul teaser pentru Dacia Spring

Grupul Renault a lansat un teaser video pentru primul model electric al constructorului Dacia. Teaserul nu dezvăluie prea multe detalii, nefiind vizibilă decât forma blocurilor optice.

Modelul Dacia Spring va fi prezentat la Paris, în data de 15 octombrie, în cadrul evenimentului Renault eWays. Spring are la bază modelul electric Renault K-ZE, comercializat de grupul francez în China.

 

 

Lansarea pe piață va avea loc în 2021

Dacia Spring urmează să fie prezentat presei auto până la finalul acestui an, însă lansarea pe piață se va face abia în toamna anului viitor, și nu în primăvara lui 2021, așa cum s-a anunțat inițial, a declarat jurnalistul auto Dan Vardie la Digi24 la finalul lunii septembrie, citând surse din interiorul companiei auto.

Dan Vardie a mai declarat că autonomia prezentată anterior se reconfirmă, în cazul Dacia Spring fiind vorba de aproximativ 200-230 de kilometri în ciclul WLPT.

 

 

Ce preț va avea Dacia Spring


Potrivit lui Vardie, prețul de vânzare pentru Dacia Spring va fi, la lansare, în jur de 15-17.000 de euro.

Dacă această valoare se păstrează, iar ecobonusul oferit de statul român clienților de mașini electrice se păstrează la aproape 10.000 de euro, noul model electric Dacia ar putea fi cumpărat cu sume începând între 5 și 7.000 de euro.
Dacia a prezentat în septembrie și noile modele Logan, Sandero și Sandero Stepway, care aduc multe noutăți, atât la nivel de design, cât și la nivel de dotări și motorizări.

Producția modelului Dacia Sandero, cel mai vândut automobil Dacia, a fost mutată integral în Maroc, la fabricile din Tanger și Casablanca.


Sursa: Digi24.ro