Primii pași în a avea propria ferma de pui!

Te-ai saturat sa mergi la magazin pentru a cumpara oua si pui in fiecare saptamana fara sa stii de unde provin si cum au crescut puii? Ai doua variante din care poti alege: ori cumperi de la o ferma de pui tot ce vrei, ori iti infiintezi propria ferma. Fermele de animale mici devin din ce in ce mai populare in randul indivizilor, deoarece este o modalitate durabila de a obtine oua si carne. Pretul de pornire pentru infiintarea fermei este rezonabil si il poti plati inapoi daca decizi sa  vinzi ouale catre prieteni, vecini sau chiar pe o piata. Inainte de a putea vinde orice, va trebui sa infiintezi ferma, sa cumperi gaina, sa cumperi puii si sa ai grija de ele. 

 


Intelege abilitatile necesare.


Munca la ferma este cunoscuta a fi dificila, deoarece trebuie sa tii cont de animalele tale si sa investesti in ea pentru ore lungi. In calitate de fermier , trebuie sa stii ce abilitati si asteptari sunt necesare pentru acest loc de munca, astfel incat sa fii pregatit pentru aceasta.
In calitate de fermier, va trebui sa lucrezi ore intregi, inclusiv weekend-uri, dimineata devreme si tarziu noaptea. Trebuie sa fii pregatit pentru munca fizica in care vei hrani, curata si ingriji puii in permanenta.
De asemenea, ar trebui sa fii pregatit pentru retete de sezon, ceea ce inseamna ca profiturile depind de ouale pe care le depun gainile, de starea pietei si de vanzarea carnii si a oualor pe care le produci. Acest lucru inseamna ca profiturile tale nu vor fi uriase in primul tau an ca fermier si ca va trebui sa astepti intre un an si doi ani inainte de a castiga ceva mai multi bani din afacerea ta.
Ca fermier de pui, va trebui sa ai rabdare si sa inveti din greselile tale din primele zile. Va trebui sa rezolvi singur mai multe probleme, avand incredere in abilitatile tale de fermier.

 


Creati un plan de afaceri pentru ferma 


Pregateste-ti ferma pentru succes, creand un plan de afaceri. Iata ce ar trebui sa includa:
•    Cheltuieli pentru ferma: vei detalia costurile pentru echipamente, mancare, gaina si pui. De asemenea, ar trebui sa iei in considerare costul asigurarii pentru ferma si salariile pentru angajati.
•    Venit din ferma: trebuie sa te gandesti la cat de mult profit doresti sa obtii, deoarece trebuie sa produci o anumita suma de bani in fiecare luna pentru a mentine rentabilitatea fermei. Este important sa te gandesti la profituri, astfel incat sa poti asigura un venit din productia si profiturile fermei.
•    Finantare: pentru a incepe aceasta aventura, vei avea nevoie de putin capital. Ar putea fi economii in banca, bani pe care i-ai imprumutat de la un partener sau familie sau un imprumut pe care ti-l acorda o banca. De asemenea, este posibil sa ai bani care provin dintr-o alta sursa de venit, cum ar fi un loc de munca cu fractiune de norma sau o alta ferma.
•    Un plan de urgenta: Dupa cum stiu toti fermierii, vremea rea sau un sezon rau poate reduce profiturile. Trebuie sa ai un plan de rezerva in caz de urgenta pentru a te asigura ca supravietuiesti unui an rau sau unui accident.