Primele tăieri de salarii au început. Află care sunt cei mai afectați angajați


Au început primele tăieri de salarii la stat. Cercetătorii și seismologii vor avea salarii mai mici cu 25% pentru o perioadă de cel puțin 3 luni după ce Ministerul Educației a tăiat fondurile Institutului pentru Fizica Pământului. Și asta nu este tot. În luna mai s-au diminuat salariile mai multor angajați, relatează Realitatea.PLUS. 

Cei mai afectați vor fi angajații din hoteluri și restaurnate, și asta pentru că salariul mediu brut în luna mai a scăut cu 13%.

Scăderi semnificative s-au înregistrat însă și în Domeniul financiar (16,7%), în Asigurări (16,2%), Producția cinematografică și în Transporturi aeriene și Telecomunicații (între 6-12%). 

La polul opus, au existat și domenii unde au crescut slaraiile în luna mai. De exemplu, în Învățământ - cu 5,4%, dar și în sănătate şi Asistenţă socială - cu 3,2%.

Efectele epidemiei de coronavirus se resimt și în buzunarele angajaților de la stat. De exemplu, cerectătorii și seismologii vor avea pentru următoarele 3 luni salariile scăzute cu nu mai puțin de 25% , asta după ce Ministerul Educației a decis să nu mai suplimenteze fondurile Institutului Național pentru Fizica Pământului. 

 

Sursa: realitatea.net