Primele amenzi: Au luat în râs autoizolarea. Botez cu mai mult de 8 persoane

Instituția Prefectului județului Argeș anunță printr-un comunicat aplicarea primelor amenzi după publicarea Ordonanței Militare 2.

CITEȘTE ȘI ... Tânăr din Argeș - amendat și plasat în carantină. Nu a respectat autoizolarea


Astfel, doi argeșeni au fost sancționați după ce au încălcat măsura autoizolării și au părăsit domiciliul. Aceștia au fost plasați în carantină, sub pază. Un alt caz l-a reprezentant un botez unde au participat mai multe de 8 persoane.

Conform autorităților, amenzile se ridică la suma 10.100 de lei. 

 

CITEȘTE ȘI ... România ajunge la 576 de cazuri de COVID-19 și 4 morți

 

Se lucrează la identificarea persoanelor în vârstă de peste 65 de ani de pe raza fiecărei localități, la persoanele fără susținători sau fără altă formă de ajutor, pentru a se minimaliza expunerii lor în afara locuințelor.
De asemenea, primarii argeșeni trebuie să identifice persoanele venite din afara țării și să comunice Direcției de Sănătate Publică Argeș următoarele date: nume, prenume, CNP, adresă, număr telefon, data întrării în țară și țara din care provine.
Se dispun măsuri de interzicere a persoanelor în parcuri, locuri de joacă, spații de recreere și pe terenurile de sport, aflate în aer liber sau în incinte. 


”Administratorii piețelor agro-alimentare, precum și operatorii economici având ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul și a căror activitate nu a fost suspendată potrivit Ordonanței militare nr. 2/21.03.2020, vor proceda la monitorizarea/limitarea accesului persoanelor în spațiile destinate comerțului astfel încât să fie asigurate măsurile de conduită socială și prevenție – evitarea aglomerării, păstrarea distanței de cel putin 1 metru între cetățeni, purtarea măștii și a mănușilor de unică folosință de către personalul care deservește populația.
Operatorii de transport public vor avea în vedere ca prestarea serviciului public pe care îl asigură să se desfășoare cu respectarea condițiilor necesare împiedicării răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2 sens în care vor putea proceda, de comun acord cu autoritatea contractantă, la modificarea graficului de circulație precum și a numărului de autovehicule de transport puse în trafic.”

Ultimele statistici arată că în județul Argeș există 4285 de argeșeni în izolare la domiciliu, 125 de persoane în carantină instituționalizată. La această oră, 507 argeșeni au finalizat perioada de 14 zile de izolare.

”În ultimele 24 de ore, în misiunile MAI pentru combaterea efectelor COVID-19 au fost implicate efective ale poliției - 541 persoane, jandarmerie – 72 persoane și poliție locală – 67 persoane, efective care au verificat 1528 de persoane aflate în autoizolare.”, au comunicat autoritățile.

.