Primarul Stroe vrea să aducă utilităţile la poarta fiecărei gospodării din Bradu

Sâmbătă, 1 februarie, primarul comunei Bradu, Dan Stroe, i-a invitat pe cetăţenii interesaţi la Căminul Cultural din localitate pentru a supune dezbaterii bugetul local al comunei. Acest exerciţiu este repetat an de an de către edilul localităţii, de când acesta este în funcţie. Brădenii interesaţi de soarta localităţii au fost prezenţi în sala Căminului Cultural, au ascultat planurile de dezvoltare trasate de administraţia locală şi, la rândul lor, au luat cuvântul, expunându-i primarului Dan Stroe şi ideile lor, întâlnirea transformându-se într-un dialog constructiv. Edilul a punctat că pentru administraţia publică locală este prioritară calitatea vieții locuitorilor comunei și a subliniat că are o ambiţie personală, aceea de a aduce utilităţi la poarta fiecărei gospodării din Bradu. În investiţiile derulate în ultimii 3 ani se poate observa că şi-a urmărit îndeaproape acest obiectiv, dezvoltarea comunei fiind vizibilă pentru oricine. 

 

CITEȘTE ȘI ... Studenți de la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" - practică în Argeș!

 

 Anul acesta se va construi prima creşă din comună


Vremea prielnică din aceste luni de iarnă a permis continuarea investiţiilor începute anul trecut. În prezent, sunt în curs lucrările de amenajare a trotuarelor de pe str. Tăbăcăriei. Acestea sunt realizate pe ambele sensuri de mers. Pe una dintre laturi s-au aşezat bordurile şi s-a turnat betonul urmând stratul de asfalt, iar săptămâna viitoare se va ajunge la acest stadiu şi pe cealaltă laterală a drumului. Se va da startul apoi lucrărilor la trotuarul de pe str. Principală, de la pasarelă spre Piteşti, până în dreptul fostei mori, pe partea dreaptă, iar apoi se va continua pe Geamăna. În prima jumătate a lunii februarie, primarul Dan Stroe promite că se va începe execuţia creşei, proiect finanţat prin PNDL II. Aceasta va fi prima creşă din Bradu, edilul răspunzând astfel solicitărilor venite din partea părinţilor. Primarul Dan Stroe a depus acest proiect la Ministerul Dezvoltării şi din dortinţa de a completa oferta de învăţământ din localitate, oferind părinţilor posibilitatea de a îşi lăsa copiii în sistemul de stat, de la vârsta de 2 ani, ceea ce va însemna şi că nu se vor mai îndrepta către instituţiile de profil din Piteşti şi vor rămâne la şcolile din Bradu. Amplasamentul viitoarei creşe va fi în Geamăna, în locul fostului Cămin Cultural. 
Ca lucrări ample, ce vor fi demarate în acest an, primarul Dan Stroe a menţionat decolmatarea celor două lacuri de pe str. Panduri şi cel de pe str. Ene Vochin, la intersecţie cu str. Lăcrămioarelor. Aceste lucrări vin ca o completare ca cele de anul trecut derulate la Ilma şi Parcu Aliţă (str. Sabin Iliescu). La primul s-au turnat  maluri de beton, s-au montat balustrade şi s-a amenajat o rampă de acces în lac, pentru acţiunile de curăţare, iar la Parcu Aliţă urmează să se stabilileze malurile, tot prin betonare.