Primarul PSD Ionel Moloiu: Rămân primarul dumneavoastră! Continuăm împreună! Cu fapte!

Dragi locuitori ai Hârseștiului,
dragii mei consăteni,

 

Mă cunoașteți dintotdeauna. M-ați văzut născându-mă și crescând în vatra satului, muncind din copilărie lângă dvs., urmând școli și forme de pregătire profesională ca să dobândesc cunoștințe și experiență, făcându-mi o familie și un rost prin munca mâinilor mele, prin ideile și viziunea mea. 

 


La fel ca la mine acasă, mi-am dorit să fiu bun gospodar și la primăria comunei. Știți că eu, Ionel Moloiu, primarul dvs., nu sunt un om al vorbelor, ci al faptelor. Iar acestea, faptele, realizările din comună, reprezintă astăzi cartea mea de vizită, ca edil al localității.
Când mi-ați încredințat primul mandat de primar, în urmă cu opt ani, am pornit împreună la drum greu, căutând să facem din comuna noastră mică și săracă o localitate în care să ne fie drag și bine să trăim. 


Cum bugetul local nu este deloc generos, ci dimpotrivă, singura noastră posibilitate de a construi și realiza ceva a fost accesarea de proiecte finanțate guvernamental și de către Uniunea Europeană. Și asta am făcut! În opt ani, am adus în Hârsești, bani europeni în sumă de peste 6 milioane de euro. Cu aceștia, dar și cu finanțări din alte proiecte naționale, am reușit să introducem apă curentă în 95% dintre gospodării, sistem de canalizare în 70% din comună, am asfaltat 18 km de drumuri comunale, adică 80% din satele comunei, am construit podul de mare tonaj peste Cotmeana, am reabilitat și modernizat școala, grădinița, căminul cultural, făcând și dotările necesare.  În centrul comunei, lângă școală, tocmai se ridică o sală de sport multifuncțională, atât de utilă elevilor și tinerilor din Hârsești. Astăzi, localitatea noastră are și sediu teritorial-administrativ adecvat, fiindcă nu era normal ca primăria să funcționeze în căminul cultural, neavând propria clădire. 


Suntem pe ultima sută de metri în ceea ce privește racordarea la apă curentă și în curând, demarăm lucrările de extindere a sistemului de canalizare în întreaga localitate prin proiectul european câștigat în 2019. Tot printr-un proiect cu finanțare europeană aprobat anul trecut, vom asfalta în 2021 cele șapte străzi care au rămas nemodernizate în întreaga comună: Coșereni, Băloiești, Măldăreni, Morii, Gârlei, Ghebărești, Sinculești. 


Și tot o certitudine o reprezintă introducerea gazelor naturale, care se va face din sudul satului Ciobani, dovadă fiind proiectul depus și avizul de racordare tehnică primit de la TransGaz. Cu ambiție și efort, cu implicare, cu multă muncă vom continua împreună să creștem armonios această localitate care este casa mea dragă dintotdeauna. 
Dvs., cetățenii din Hârsești, ați avut încredere în mine și m-ați votat dându-mi pe mână comuna, pe când aveam numai 31 de ani. Să nu vă dezamăgesc mi-a fost cea dintâi preocupare, iar aprecierea  și susținerea pe care mi le arătați mă îndreptățesc să merg mai departe, tenace, cu încredere, cu ambiția de a face și mai multe aici, cu iubire pentru oamenii locului.
Sunt Ionel Moloiu și rămân primarul dvs.!


Continuăm împreună! Cu fapte!
Hârsești e satul meu cu „Doruri de câmpie”