Primarul Piteștiului a pierdut procesul cu ANI: „Am vorbit cu avocații și ...

Magistrații au respins recursul primarului municipiului Pitești, Cornel Ionică, în urma sentinței care a fost dată de Înalta Curte de Casație și Justiție în privința poziției de incompatibilitate cu funcția și conflictului de interese. Edilul municipiului a precizat pentru Sursa Ta că urmează să găsească o cale de atac asupra procedurii: „Voi vedea ce căi de atac mai există. Am consultat avocații și pot urma calea de atac la Tribunal asupra procedurii, existând posibilitatea solicitării de repunere pe rol.”

În ceea ce privește situația administrativă, Cornel Ionică a precizat că în momentul de față această sentință nu îi afectează în niciun fel poziția.

În martie 2016, Cornel Ionică a fost declarat in conflict de interese de către ANI, din cauza faptului că, în perioada în care era viceprimar, a participat la adoptarea și a contribuit la validarea unor acte administrative încheiate între instituții din subordinea Primăriei Pitești și firmele ginerilor săi.

Vezi decizia magistraților:
„ Respingere recurs - Nefondat Detalii soluţie: decizia nr. 3051/28.09.2018 Respinge recursul declarat de Ionica Constantin Cornel împotriva sentinţei nr.199/F-Cont din 18 octombrie 2016 pronunţată de Curtea de Apel Piteşti-Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 28 septembrie 2018.”