Primarul municipiului Piteşti: Vrem să dezinfectăm spaţiile publice, însă nu se găsesc soluţiile necesare

Primarul municipiului Piteşti: Vrem să dezinfectăm spaţiile publice, însă nu se găsesc soluţiile necesare

Primarul Cornel Ionică are în plan, după cum ne-a declarat, dezinfectarea spaţiilor publice şi a străzilor, însă, la acest moment, este ţinut în loc de lipsa de pe piaţă a soluţiilor necesare.

„De 10 zile am lansat comenzile pentru dezinfectanţi şi pentru măşti, dar nici acum nu am primit un răspuns. Furnizorii nu mai au în depozite, ca să nu mai zic că au crescut şi prețurile foarte mult. Vom igieniza locurile publice, zonele cele mai circulate, dar deocamdată nu ştiu cum o să procedăm şi când. O să discut şi cu edilul Capitalei, Gabriela Firea, care a anunţat o asemenea acţiune, ca să mă consult cu dumneaei privind procedura de lucru. Noi avem un oraş mare şi este mult mai dificil de făcut această operaţiune comparativ cu oraşele mici. 
Vom mai reduce şi din personalul prezent la muncă, deoarece la noi birorile sunt mici şi foarte aglomerate. Au mai luat concedii, au mai rămas cu copiii, dar trebuie să găsim soluţii, deoarece pericolul este unul real.”, ne-a explicat edilul Cornel Ionică. 

 

Discuţii pentru anularea Simfoniei Lalelelor
Am atins şi subiectul Simfoniei Lalelelor, care este programată pentru finele lunii aprilie, când se aşteaptă a fi vârful epidemiei.

„În 2 – 3 zile vom anunţa şi ce decizie am luat privind organizarea Simfoniei. Am văzut că Timişoara a anulat deja evenimentul lor, tot cu flori, pe care îl aveau programat în iunie, deci şi noi tot către asta tindem. Nu ne putem risca dat fiind faptul că într-o zi, la Simfonie, sunt circa 100.000 de oameni. O să comunicăm toate deciziile luate şi informaţiile importante pe site-ul instituţiei şi pe pagina de FB.”, a explicat primarul Cornel Ionică.