Primarul Ion Dumitrache: „Suntem implicați în acțiunea de ajutorare a celor izolați”

Primarul Ion Dumitrache: „Suntem implicați în acțiunea de ajutorare a celor izolați”

Primarul comunei Poiana Lacului, Ion Dumitrache, alături de administrația locală, se implică în totalitate în ajutorarea celor care fie se află în autoizolare, fie sunt vârstnici și nu au voie să iasă din casă:

„Sunt 4 oameni încontinuu la Primărie. Persoanele care nu pot ieşi au telefonale noastre şi ne contactează dacă au nevoie de ceva. Noi avem maşină, mergem la ei, ne dau lista, banii şi îi aprovizionăm. Avem mai mult bărtâni care nu pot merge la cumpărături. Sunt la fiecare sat câte 4 – 5 persoane. Cu o zi înainte ne anunţă de cumpărături, ce alimente vor, produse de igienă, medicamente, iar a doua zi ne organizăm şi le livrăm ce au cerut”, a declarat primarul Ion Dumitrache.

Totodată, edilul precizează că investițiile nu au fost suspendate, proiectele derulându-se în continuare:

„Până pe 9 aprilie se pot depune ofertele pentru cei 1,4 km de reţea de alimentare cu gaze. Criteriul este preţul cel mai mic, conform legislaţiei. Anunţul de licitaţie este încărcat în sistemul electronic de licitaţii şi aşteptăm ofertanţii. De curând, am încheiat lucrările la extinderea reţelei de gaze pe Metof şi luna viitoare primăria face branşamentul şi montează centrala la școala din satul respectiv. Astfel, rămânem cu o singură şcoală, în toată comuna, încălzită pe combustibil solid, dar vom face şi acolo reţeaua şi o vom trece şi pe aceea pe gaze.”, a mai declarat primarul comunei Poiana Lacului. 

 

 

Foto descriptiv