Primarul și viceprimarii Piteștiului vor veni vineri la serviciu pe bicicletă

În perioada 16-22 septembrie, la Pitești se desfășoară cea de-a XVII-a ediție a Săptămânii Mobilității Europene. Tema din acest an, “Combină și deplasează-te”, promovează soluțiile de mobilitate partajată, mai exact, invită oamenii să combine modalități diverse pentru a ajunge la destinație cum ar fi folosirea transportului public urban, deplasarea spre și de la serviciu a mai multor angajați care locuiesc în aceeași zonă cu același mijloc de transport sau folosirea mijloacelor de deplasare nepoluante.

CITEȘTE ȘI ... Un nou lanț de cinematografe intră în România

Astfel, sâmbătă, în intervalul orar 9,30,-12,30, circulația auto pe strada Costache Negri, tronsonul dintre zona Târgul din Vale și Parcarea Bowling va fi restricționată astfel:
- Dinspre zona Podul Viilor spre Târgul din Vale : Pasarelă Podul Viilor – Costache Negri – Podul de cale ferată ( str. Ghe. Șincai intersecție cu str. Sf. Vineri) – Ghe. Șincai – sens giratoriu Târgul din Vale – str. Târgul din Vale ;
- Dinspre Târgul din Vale spre zona Podul Viilor : Str. Târgul din Vale - sens giratoriu Târgul din Vale – Ghe. Șincai – sens giratoriu Costache Negri.

CITEȘTE ȘI ... Primele 3400 de doze de vaccin antigripal sosesc, mâine, în Argeș!

Pentru a încuraja sportul și sănătatea, angajații primăriei municipiului Pitești se vor alătura acestei acțiuni folosind pentru deplasarea la serviciu  mijoacele de transport în comun.
Însă, surpriza evenimentului vor fi viceprimarii Sorin Apostoliceanu și Laurențiu Zidaru și directori din primărie sau instituțiile subordonate, în frunte cu primarul Cornel Constantin Ionică, care vor veni vineri la servici pe bicicletă.


Pentru cei dornici de distrație și timp petrecut în aer liber, vă așteptăm sâmbătă în Parcul Ștrand, Parcul Lunca Argeșului și zona de pe digul râului Argeș pentru a ne plimba cu rolele, trotinetele și bicicletele, și de ce nu, pe jos.