Primarul Gabriel Popa - solicitări importante pentru finanțări la Albeștii de Argeș

Primarul Gabriel Popa a depus două proiecte la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației ce au ca obiectiv dezvoltarea comunității din Albeștii de Argeș. 

Edilul încearcă să atragă cât mai multe fonduri pentru investițiile necesare în localitate, având în vedere că bugetul local nu este unul foarte generos.

Prima solicitare, înaintată către Compania Națională de Investiții SA, prevede includerea comunei Albeştii de Argeş în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, subprogramul „Săli de sport” pentru obiectivul de investiții „Construire sala de sport școlară în sat Albeștii Pământeni, comuna Albeștii de Argeș, județul Argeș”. Investiția este necesară, având în vedere că în comună nu există nicio sală de sport, deși sunt patru unități de învățământ. Potrivit edilului, la Școala cu Clasele I-VIII din Albeştii Pământeni există o sală de clasă  transformată în sală de sport, unde elevii să îşi desfăşoare ativităţile pe timp de iarnă, însă este inadecvată pentru practicarea disciplinei educaţie fizică. Nu există spaţiul necesar, iar echipamentele sunt rudimentare, câteva saltele şi şpalierii. De aceea, este mai mult decât necesară o sală de sport spaţioasă, cu zone de vestiar, grupuri sanitare,  echipamente, teren pentru diferite sporturi, de la handbal la volei. La nivelul localităţii, sunt circa 600 de şcolari şi preşcolari, iar o sală de sport ar fi benefică pentru toţi.

Prin cel de-al doliea proiect depus la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, se cere finanțare pentru extinderea alimentării cu gaze naturale în comună. În prezent, în Albeștii de Argeș sunt aproximativ 24 de km de rețea de gaze, fiind nevoie de  încă 13 km pentru a acoperi necesarul.