Primarul Florin Proca, mesaj la început de an școlar pentru locuitorii comunei Berevoeşti

„Dragi elevi și părinți! 
Noul an școlar începe luni, 14 septembrie, în circumstanțe și condiții schimbate.
Instituțiile de învățământ din comuna Berevoești sunt pregătite pentru începerea noului an școlar și se fac eforturi pentru respectarea și adaptarea la cerințele legale și sanitare în vigoare, sprijinite de autoritatea publică locală, pentru a putea face față noilor reguli.
În comuna Berevoești, începerea anului școlar se va face după scenariul verde, dat fiind numărul scăzut de cazuri de infectare la nivel local.
Măștile  de protecție, dezinfectanții și produsele de igienă, atât pentru elevi, cât și pentru personalul instituțiilor de învățământ vor fi asigurate de către autoritățile locale.  
Mulțumesc cetățenilor pentru atitudinea responsabilă de până acum și le cer din nou să aibă grijă de ei și de ceilalți, să protejeze persoanele vârstnice și bolnave, să îndemne copiii să respecte regulamentele impuse în școli, să poate măști de protecție și să păstreze distanțarea fizică și măsurile de igienă!” - este mesajul pe care primarul localității Berevoești, Florin Proca, îl transmite părinților din localitate.

 

 

 „Niciodată nu voi fi mulțumit, pentru că eu cred că e loc de mai bine”


Săptămâna trecută, primarul Florin Proca a primit vizita conducerii Consiliului Județean Argeș, sosită pentru a analiza la fața locului stadiul implementării proiectelor derulate în parteneriat și nu numai. În ultimii patru ani, la Berevoești s-au realizat investiții în trei domenii prioritare: sănătate, educație și infrastructură. Spre exemplu, în acest moment se execută lucrări de reabilitare și modernizare a dispensarului din localitate. Unitatea a fost dotată cu centrală termică, iar tocăria a fost complet schimbată. 
De asemenea, școlile din Berevoești au fost reabilitate. În prezent, toate unitățile de învățământ sunt racordate la rețeaua de apă și au toaletele în interior. În plus, biblioteca comunală a fost modernizată, iar în anul 2017 a fost înființat Muzeul „Mihai Tican Rumano”.


Și sportul de masă a beneficiat de atenție în ultimii patru ani. În localitate se află un teren de sport, iar la această oră se lucrează la reabilitarea sălii de sport, aceasta fiind prima construită în mediul rural. 
Investiții s-au făcut și în infrastructura rutieră, fiind asfaltate mai multe drumuri comunale.
Prin PNDL2 este extinsă canalizarea și asfaltat drumul comunal din satul Ungureni. Lucrările la canalizare vor începe în maximum două săptămni, pe o distanță de aproximativ 14 km. 


„Mai avem lucruri de făcut. Niciodată nu voi fi mulțumit, pentru că eu cred că e loc de mai bine. Sunt un om ambițios și determinat să dezvolt localitatea în care locuiesc alături de cei dragi.”, a declarat primarul Florin Proca.