Primarul din Iași, atacat cu iaurt. Protestatarul l-a agresat și pe Băsescu la Pitești

Primarul din Iași, Mihai Chirica, a fost atacat de un protestatar cu iaurt, în timp ce se afla în Piața Unirii, cu prilejul ceremoniilor dedicate Unirii Principatelor. Cetățeanul a fost imediat preluat de forțele de ordine.

"Un domn s-a desprins din mulțime și a reproșat așa, la adresa României în general, o frustrare pe care a acumulat-o. A declarat că este un militar în rezervă și probabil că a acumulat diverse frustrări. Este din afara județului Iași, a spus că este din Ploiești sau Pitești. Noi am vrut să rămânem în spiritul festiv al zilei de 24 ianuarie. Nu pot să-i reproșez mare lucru, pentru că dacă a ajuns în această situație înseamnă că noi toți avem o vină. Dacă a dispărut dialogul și decența la momentele istorice ale românilor, toți avem o vină, inclusiv clasa politică", a declarat primarul din Iași, Mihai Chirica, la Digi24.

Bărbatul care l-a agresat pe edil este Bogdan Nicolae Suditu, un fost angajat al concernului Continental la Timişoara și care are 10 procese şi 2 plângeri penale împotriva firmei germane, reclamând că a fost concediat abuziv.

„Iohannis este vinovat de situația de la Siemens de la Timișoara și de la Continental Iași. Sunt ofițer de radar militar Bogdan Suditu. Nu vă mai bateți joc de istoria noastră cum și-au bătit joc de femeile gravide. Cum au vrut să mă omoare. Eu sunt ofițer de radare militare NATO. Eu am fost la universitate. Uitați-l pe domnul Iohannis spion german…“, a strigat protestatarul.

 


Protestatarul nu este la prima ispravă


În decembrie 2015, a venit la o conferinţă de presă a PSD Argeş şi le-a înmânat mai multe plângeri şi documente senatorului Şerban Valeca şi deputatului Gheorghe Marin. Printre documentele respective se număra şi o confirmare venită de la Curtea Penală de la Haga, confirmare în care lui Suditu i se preciza că plângerea sa împotriva companiei Continental a fost înregistrată.

Pe 16 aprilie 2016, Bogdan Nicolae Suditu l-a apostrofat şi a încercat să îl agreseze pe fostul preşedinte Traian Băsescu, la Piteşti, înainte de lansarea candidaţilor PMP din Argeş. Bărbatul avusese trei tentative de a sta de vorbă cu Traian Băsescu. Înainte ca fostul preşedinte să intre în sală, Suditu a încercat să îl atingă pe fostul preşedinte şi i-a spus :

„Spuneţi presei că aveţi dosar penal la Haga şi că aţi pus să fiu arestat la Timişoara”.

După nici un sfert de oră, bărbatul a început să protesteze şi în sala unde avea loc lansarea candidaţilor PMP în Argeş, agitând mai multe hârtii.

Bărbatul a fost scos din sală de agenţii SPP, iar în timpul discursului de lansare de la Piteşti, Băsescu a declarat:

„Am aflat care era problema domnului care intrase la început în sală. Numele lui este Bogdan Sucitu şi avea o mare problemă, îl urmăreau extratereştrii. De zece ani îl urmăresc.”

 

 


Cine este Bogdan Nicolae Suditu

 

Bogdan Nicolae Suditu consideră ca a fost concediat pe nedrept în 2008 de către compania SC „Continental Automotive Romania” SRL, cu sediul în Timişoara, fostă „Siemens VDO Automotive Romania” SRL” şi din 2009 a depus două plângeri penale şi a demarat 10 acţiuni în instanţă. În 2010, Suditu a depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara împotriva conducerii companiei, pe care a acuzat-o în bloc de nepunerea în aplicare a unei hotărâri judecatoreşti definitive ce prevedea plata retroactivă a salariilor în termen de 15 zile de la pronunţarea sentinţei.

Concret, Nicolae Bogdan Suditu, ce avea funcţia de programator, cerea în 2010 tragerea la răspundere penală a managerului general Christian von Albrichsfeld, a managerului de fabrică Peter Gruen, a managerului financiar Aurel Stanciu şi a managerului de resurse umane Anica Stoica pentru desfacerea abuzivă a contractului de munca şi refuzul de a fi reangajat pe acelaşi post dupa ce îşi câştigase acest drept în fața instanţelor de judecată.

Sursa: bzi.ro, Digi24.ro