Angajata primăriei Câmpulung, pozitivă cu Covid - 8 contacți direcți

UPDATE, 9 iunie, ora 11:00


Conform datelor rezultate în urma anchetei epidemiologice desfășutate de către DSP la Primăria Câmpulung, au fost depistate 8 persoane aflate în contact direct cu cazul pozitiv. Stabilirea contacților direcți se face pe baza declarației pe proprie răspundere a persoanelor din instituția respectivă. Pentru ca o persoană să fie considerată contact direct este necesar să fi stat în apropierea persoanei pozitive cel puțin 15 minute. 

Din datele prezentate la această oră, primarul Liviu Țîroiu nu se află pe lista contacților direcți. Dumnealui s-a autoizolat la domiciliu și urmează să își facă testul PCR.

În acest moment, conform autorităților, nu se  pune problema închiderii activității primăriei.

 


 

Ziua de sâmbătă a adus vești rele pentru cetățenii Municipiului Câmpulung, în special pentru cei care au avut treabă pe la Primărie în ultima perioadă și asta pentru că o angajată a instituției a fost depistată pozitiv cu virusul COVID-19.

În acest moment mai mulți angajați ai Primăriei se află în izolare acasă, inclusiv Primarul Liviu Țâroiu.

Contactat telefonic, Primarul Municipiului Câmpulung a confirmat faptul că acesta se afla în izolare la domicilu: 
,, Eu m-am autoizolat până imi fac primul test.''

Domnul Țâroiu a specificat faptul că a anunțat DSP-ul și a trimis o listă cu persoanele care au intrat în contact cu persoana infectată, o directoare se pare din declarația dânsului.

Pentru că el nu a intrat în contact cu persoana infectată decât preț de câteva minute, i s-a spus că nu ar fi nevoie sa stea la domiciliu, însă dorește să fie precaut.

De asemenea dânsul a menționat că va rămâne acasă până în momentul în care va reuși să facă un test la o clinică privată:

,,Nu am avut contact mai mult de 10-15 minute cu directoarrea, cum spune legislația, iar DSP-ul a zis ca nu sunt obligat să stau la domiciliu, dar pentru precauțiune până în momentul cand o sa rezolv problema unui test la o firma privata , raman la domiciliu.''

Referitor la reorganizarea în Primarie în următoarele 14 zile ,,programul va decurge aproape normal'', a răspuns domnul Țâroiu.

Totodată a specificat că pentru fiecare compartiment există persoanele necesare să țină locul angajaților care lipsesc.

,, Vor fi cam 9-10 persoane prezente, în funcție de câte persoane s-au declarat la DSP și în funcție de ancheta epidemiologică'', a încheiat domnul Florin Țâroiu.