Primarul din Berevoești:„Nu poți fi un bun primar atâta timp cât tu nu faci decât să învrăjbești oamenii”

Florin-Bogdan Proca, primarul din Berevoești, candidează pentru un nou mandat. De data aceasta, prioritatea sa numărul zero este introducerea gazelor în toată localitatea. A și făcut demersuri în acest sens, etapele birocratice au fost parcurse, însă mai rămâne de identificat sursa de finanțare.


„Încă de anul trecut am întocmit proiectul tehnic, am obținut toate avizele, inclusiv de la Transgaz. Avem cota de gaze, plus stația de gaze, comuna noastră fiind privilegiată în sensul în care magistrala trece prin Berevoești. Valoarea proiectului se ridică undeva la 2 milioane de euro. Vorbim de aproximativ 30 de km de conductă. Sperăm să obținem finanțare prin PNDL, am depus documentația la București, dar încă nu am primit ok-ul. Înțeleg că nu sunt singurul în această situație, și că nu s-a dat pentru nimeni undă verde pentru finanțarea proiectelor de introducere a gazelor. Între timp, a apărut ghidul pentru finanțări europene, așa că vom încerca să le accesăm. Pentru a nu pierde timpul, noi avem în bugetul local undeva la 50.000 de lei, special pentru înființarea rețelei de gaze naturale în comună, așa că vom ridica lucrarea pe SICAP”- ne-a declarat primarul Florin-Bogdan Proca.  


Pentru că la Berevoești campania electorală a început cu tot... tacâmul, edilul a ținut să facă apel la... civilizație din partea contracandidaților săi.


„Contracandidații mei ar trebui să prezinte în comună proiectele pe care doresc să le facă, nu să mă denigreze pe mine. Nu poți fi un bun primar atâta timp cât tu nu faci decât să învrăjbești oamenii.” - ne-a mai declarat primarul Berevoieștiului.