Primarul de la Costești revine în funcție!

Ion Baicea revine în funcția de primar al orașului Costești, după ce a contestat în instanță ordinul prefectului, din 28 ianuarie. Reamintim că edilul a fost suspendat pe motiv de incompatibilitate, întrucât, în paralel cu funcția de primar, ar mai fi făcut parte şi din consiliile de administraţie a două unităţi de învăţământ din oraş. 


Astfel, Ion Baicea va putea candida din nou la funcția de primar al orașului Costești. Potrivit edilului, urmează să aibă o discuție cu liberalii în privința candidaturii sale. 

În ceea ce privește investițiile, Ion Baicea declara în urmă cu câteva zile, care sunt cele mai importante proiecte  în jurul cărora a gândit bugetul local din acest an. 

„Vom avea investiții, nu majore, ca în mandatul trecut, dar extrem de utile pentru oraș. Cele mai importante investiții sunt cele care vizează extinderea rețelei de gaze naturale. Anul acesta vom introduce peste 20 km de conductă de gaze. Pentru a racorda toată localitatea la gaze, mai avem nevoie de alți 20 de kilometri. Lucrările din acest an sunt finanțate 98% din bugetul local și 2% de către Distrigaz. Pentru celelalte lucrări, am depus un studiu de fezabilitate pentru alocare de fonduri și așteptăm răspunsul de la Ministerul Dezvoltării. Pe oraș avem gaze, canalizare, avem toate utilitățile, dar ne confruntăm cu probleme în privința satelor aparținătoare.”, a declarat Ion Baicea, potrivit Săptămânalului Ancheta.

Al doilea mare proiect va demara, cel mai probabil, în vara acestui an. Este realizat în parteneriat cu societatea Apă Canal, pe fonduri europene, și vizează introducerea a 50 de kilometri de canalizare în satele Broșteni, Podul Broșteni și cartierul Zorile. 
Un alt proiect important pentru comunitate se referă la reabilitarea internatului Liceului Teoretic. 
„Vrem să transformăm internatul într-unul tip hotel, cu doi elevi în cameră și grup sanitar propriu. Banii sunt alocați din bugetul local. 100.000 de euro costă cele 28 de camere pe care le vom face anul acesta, dintr-un total de 50. La internat sunt cazați în prezent 20 de elevi, dar credem că după ce reabilităm și vom oferi alte condiții, vom avea mult mai mulți.”

Nu în ultimul rând, Ion Baicea speră ca primăria să obțină de la Ministerul Dezvoltării fonduri pentru proiectul de asfaltare a arterelor principale din satele aparținătoare Costeștiului. 

„Sunt 26 de km proiectați pentru asfaltare. Sperăm să obținem finanțare de la Ministerul Dezvoltării, după ce executăm canalizarea, ca să facem lucrurile în ordinea normală.”